tisdag 30 juni 2009

tisdagstema: värme

helst av allt är jag vid havet när det är varmt. och äter glass förståss. läser bok och badar. det finns liksom inte så mycket mer att göra. fast idag stannar jag inomhus en stund till. och stranden i staden är inte som den på österlen.

fler varma teman här!

måndag 29 juni 2009

bedhead

måndag igen och även om veckan aldrig riktigt börjar eller slutar, är det trots allt måndag. vi smälter bort och vet inte vart vi ska ta vägen. alla fönster i hela lägenheten är öppna och katterna gömmer sig under sängen eller soffan eller bordet eller fåtöljen. själv känner jag mig varm och lite äcklig. om några timmar ska jag jobba men därefter har jag två dagar ledigt för att sedan jobba igen och i helgen jobbar jag natt. det värsta är nog att jag aldig vet vad jag ska ha på mig när det är så här varmt och solen inte ens orkar kika fram genom molnen.

lördag 27 juni 2009

home is where my heart is #1




vi gick till torget, gick på asian trading och handlade nudlar och tom yum, som sig bör. gick omkring och spanade på torghandeln. därefter tog vi oss till, som tidigare nämnt, Astrid och aporna. Astrid och aporna började som en vegetarisk och ekologisk butik. i vintras/tidig vår, öppnade de fik/restaurang. har varit där tidigare men aldrig ätit brunch. det var hur gott som helst! kan verkligen rekommenderas! efter brunchen promenerade vi hem genom folkets park. jag älskar mitt hood.

ps. den tredje bilden uppifrån har D tagit.

rost


ett ställe att hänga på


igårkväll gick D och jag hem till P för att dricka romdrinkar. jag vart inte direkt sugen på alkohol men drack i alla fall en öl och en ganska liten romdrink. sen fortsatte jag med att dricka pepsi. det var en trevlig kväll.
idag ska D och jag gå och äta brunch på Astrid och aporna - KÖK. det är fina grejer det. hoppas att det snart slutar blåsa.

fredag 26 juni 2009

give in to me

D läste skvaller igår innan vi gick till sängs. han sa: Michael Jackson har fått en hjärtattack. han dör säkert, sa jag (fast jag trodde nog inte på det).
loggade in på facebook och såg att Michael Jackson faktiskt h a r dött. eller har han? konspirationsteorierna har redan letat sig ut på nätet, är det så att det var någon som fick dö i hans ställe? jag vet inte. konstigt är det i alla fall. jag trodde (om han nu ÄR död, hehe) att Michael Jackson skulle leva tills han blev 1000 och kanske frystorkas, återuppstå om några tusen år till... men tydligen: han dog när han var 50 år.
även om jag aldrig lyssnat speciellt mycket på hans musik.. det är bara konstigt. en tragedi.

låtar. som. påminner.

torsdag 25 juni 2009

tydligen...

.. är det en sån där dag idag. jag sitter framför datorn, surfar runt och kan inte komma igång. jag vill: åka till ikea, handla på torget (försent), gå till apoteket, pyssla, läsa bok, köra bil, tvätta (16-20), GÖRA NÅGOT ANNAT ÄN ATT SITTA HÄR, men lik förbannat sitter jag i alla fall här. jag skyller på blåsten. det är nästan storm ute. sommarstorm.

fast nu ska jag nog gå till apoteket i alla fall. och se där, där kom posten: close-up och lönebesked.

onsdag 24 juni 2009

summertime

inte ett moln på himlen idag. det har varit upp mot 30 grader och jag har jobbat. att tio timmar av ens dag kan gå så snabbt. egentligen.
skulle vilja vara vid havet idag. gå i vattenbrynet med bara fötter och känna liten lätt vind på kinden. imorgon kanske? och bilden ovan är tagen i lördags, då fanns det moln på himlen.

tisdag 23 juni 2009

every rose has its thorn


tisdagstema: teknik


jamen, se här ligger ju en dator. och är inte det teknik, vet jag inte riktigt vad det skulle vara.. jag minns att vi hade datorkunskap i gymnasiet. men inte en enda gång fick vi titta hur det såg ut i burkarna på riktigt. istället hade vi kopierade bilder på hur det såg ut. fet chans att en lärde sig något? och i högstadiet hade vi först skrivmaskinsövning INNAN vi fick använda de värdefulla datorerna. tiderna förändras.
mer teknik hittas här.

örat

jag förstår inte. det onda i örat har kommit tillbaka. det lamslår mig och jag kan inte sova. jag ska gå upp om exakt 3 timmar och jag ska sedan jobba i tio. försvinn du onda ångestsmärta. försvinn!

måndag 22 juni 2009

kitchen ware and candy bars


jag tänkte först att det var vita gardiner jag skulle ha. men lagerhaus hade rea - och mina favoritgardiner var nersatta med 130 kronor per längd. kunde inte bli bättre, tyckte jag i alla fall!

sommarpåse lyx - ankomsten

en postavi damp ner genom brevikastet i eftermiddags. jag tänkte inte så mycket på det, den mesta post som ska hämtas ut på posten är adresserad till D. men inte idag! det stod mitt namn på och efter att jag shoppat (nya gardiner till köket osv, älska rean på lagerhaus!), gick jag för att hämta ut min lyxpåse. solen är varm idag och när jag kom hem satte jag mig på gården och öppnade påsen. det var så spännande!! och jag var så glad! påsen innehöll:
  • två böcker: En kort berättelse om traktorer på ukrainska av Marina Lewycka och Berättelsen om Pi av Yann Martel.
  • en dvd med tre filmer: Galen i kärlek, Kärlek på jobbet och Ljuva november.
  • en fin liten pillerburk.
  • två påsar m&m.
  • ett yankee candle.
  • ett choklad: Turkish dairy milk.
  • godis: Starburst.
  • Ett kort från Ordning & Reda med en hälsning från min hemliga bokvän + ett fint bokmärke.

TACK SÅ HIMLA MYCKET! JAG BLEV JÄTTEGLAD!

och inte har jag läst någon av böckerna och jag tror inte heller att jag sett någon av filmerna! vilken lyckoträff! men så klart blev jag jättenyfiken på vem den där hemliga bokvännen är... men men, det är ju lite det som är spänningen.

these flowers will never fade. this world never stops, you said.



söndag 21 juni 2009

hold me up so high and never let me down. hold me up so high, to touch the sky just one more time.




himlen är så nära att en vill sträcka ut handen och röra vid molnen. lördagen spenderades på ett av mina favoritställen. jag hoppas att vi kan bada nästa gång vi är där. det är så vackert, det är nästan som om det inte finns.

rosa


och missa inte flugan på första bilden! lördagen har varit fin, tog tåget i morse till mamma och pappa och kom hem lite efter midnatt. på vägen hem var det signalfel och tåget kom fram 46 minuter efter utsatt tid! skandal skånetrafiken!
vi hann med att åka till älskade furuboda under eftermiddagen, men de bilderna får väntas på.

fredag 19 juni 2009

en midsommarnattsdröm


du lindar av olvon en midsommarkrans och hänger den om ditt hår. du skrattar åt mångubbens benvita glans, som högt över tallen står.
i natt skall du dansa vid svartrama tjärn i långdans i språngdans på glödande järn. i natt är du bjuden av dimman till dans, där ull-stina, kull-lina går.

nu tager du månen från blåsbergets kam att ge dig en glorias sken. och ynglen som avlas i gölarnas slam blir fålar på flygande ben. nu far du till mosslinda, mosslunda mor, där ull-stina, gull-fina bor. i natt ska du somna vid svartrama damm där natten och mossan är len.

torsdag 18 juni 2009

i trädgården..

.. hemma hos mamma och pappa hänger orchidéerna ute hela sommaren. som i thailand, brukar mamma säga. så kanske är det här förklaringen till att mamma har de finaste orchidéerna i hela stan och lite till.
jag vaknade lite för sent. jag får göra allt på måndag istället. nu väntar jobb, en tur till vackraste furuboda och träffa familjen samt jobb igen. och på söndag kommer D hem. jag längtar så det värker.

06.31

nu ska jag gå och lägga mig. och sova några timmar. sen ska jag upp och fixa det sista till sommarlyxpåsen. på fredag jobbar jag igen - dock från dag till kväll: inga fler nätter den här veckan. och så är det ju midsommar. och jag är gräsänka. buhu känner jag nu. ingen att krypa ner hos och blanda luft med.

tisdag 16 juni 2009

frukost 16.55

det blir lite fel ibland. förvisso har jag jobbat natt - men jag trodde inte att jag skulle sova SÅ länge...

tisdagstema: balans

jag tycker att katten som djur symboliserar balans. i alla fall i sammanhanget att de ger sig ut/upp på äventyr där det krävs stor kontroll på kroppen. svansen hjälper till och det är ibland helt fantastiskt vad korvarna kan. i tisdagens tema valde jag en bild som är tagen genom köksfönstret för någon vecka (kanske snarare månader) sedan på en av katterna som finns på gården. det här är vad jag kallar balans.
fler teman här!

måndag 15 juni 2009

eftermiddagshäng



vi har det bra vi, jag och katterna. iris i fönstret och slayer i soffan, jag i den andra soffan och vindruvor att äta. och så tittade vi på supernatural. vilket bra eftermiddagshäng!

god morgon och god natt

vissa ser jesus i potatis och i skuggan under den fula vaxduken. det här är inte jesus, jag tror inte på sådant trams. det är en örn eller en gubbe, eller vad tycker du det liknar?
nu ska jag i alla fall gå och lägga mig efter tio timmars nattjobb. fast det har inte varit jobbigt. jag har sett tretton och lazarus project. bra filmer båda två, fast väldigt olika varandra. och så har jag ätit värsta mackorna till frukost! med philadelphia, avokado och körsbärstomater!

.. så god morgon och god natt!

söndag 14 juni 2009

<3 bröllop <3



kl. 11.00 bar det iväg till bröllop i h-holm, men först hade vi lite warm-up hemma hos den blivande frun med kakor, frukt, lite vin, sminkning och håruppsättning. sedan bar det iväg till hembygdsparken där vigseln ägde rum på eftermiddagen. det var det vackraste bröllopet jag någonsin varit på. brudparet var så fina och vigseln också. mina ögon var inte alls torra och det var tur att jag hade sminket i väskan. vädret sprack upp och när vi skulle äta vår picnic kom solen fram. efter tårta och presentöppningen spelade Hannas orkester. vilken fest!
all lycka och kärlek till er, ni är så fina!

lördag 13 juni 2009

köket


sådär! nu är köket klart! det är underligt hur lite färg eller ändring på färg kan göra så mycket. som ett helt nytt kök, faktiskt! det var det värt!
jag är lite för ivrig för att ta före- och efterbilder men på första bilden syns färgen på kaklet innan dekorerna åkte på.

onsdag 10 juni 2009

today is the greatest



vilken fin dag! först promenad med Em, Hugo-hjärtat och kusinen. Em och jag åt muffins på en bänk i parken och tittade på människor som gick förbi.
sedan hem och duka fram fika för A och Y. det blev ballerinakex och chokladkladdkaka med svenska jordgubbar och jag fick klämma lite på Ys fina mage! A och jag fortsatte sedan till världens bästa thai-restaurang och käkade kvällsmat. härliga sommar! så ja, today is the greatest.

tisdag 9 juni 2009

kakeldekorer

nu har jag beställt kakeldekorer. köksluckorna får nog vänta. ska bege mig upp på stan och köpa resten av kakeldekoren på lagerhaus. idag, eller imorgon.

tisdagstema: ljus

vallmons blomblad är så tunna att ljuset från solen gör dem så vackra och i olika färger.
fler ljusbilder här!

måndag 8 juni 2009

paj och wrestling

ikväll har vi ätit paj och tittat på wrestling. det har blivit lite av en tradition när WWE sänt pay-per-views. god paj med mycket cayenne i. och cider till, vilken fest! till efterrätt drack vi chai-te och åt veggo-godisar. världens bästa godis. en fin kväll helt enkelt!

sommarpåse lyx - svar på tal (längsta inlägget ever)


igår fick jag ett mail där namn och bloggadress fanns till den jag ska skicka min sommarpåse till. har redan börjat snoka runt lite och har några idéer. i alla fall, har En bok om dagen sammanställt några frågor, för att det ska bli lite enklare att få ner rätt saker i rätt påse. här kommer mina svar:

1. har du någon önskebok? nej, egentligen inte. jag önskar förvisso att Stieg Larsson hunnit ge ut fler böcker...

2. vilken är den bästa bok du gett bort? jag köpte flera stycken av "Tillsammans är man mindre ensam" av Anna Gavalda för ett tag sedan och gav bort till nära och kära. och "Diva" av Monika Fagerholm.

3. Skulle du kunna tänka dig att ta emot beg. böcker? sure, jag köper ofta beg. pocketböcker billigt, dock låter jag bli att köpa/läsa de som ser alldeles för sönderlästa ut.

4. Läser du på andra språk än svenska? det händer att jag läser böcker på engelska men brukar för det mesta hålla mig till det svenska språket.

5. Lyssnar du på böcker (mp3 eller cd?)? jag har länge haft tankar på att börja lyssna på böcker. tyvärr tror jag att jag är alldeles för rastlös för att låta någon annan läsa det jag själv kan läsa (snabbare) och i min EGEN takt dessutom.

6. Vad tyckte du om att få i paket när du var liten? inga mjuka paket i alla fall. leksaker och böcker var nog det jag helst ville ha. och saker att pyssla med.

7. Har du gett bort något i present, som du egentligen själv skulle velat ha? det skulle vara alla produkter jag köpt på Oil&Vinegar och gett bort.


8. Vilken slags smycken gillar du? jag har alltid på mig ett silverarmband och ett halsband med ett ankh-kors. min stora fetisch är örhängen. det händer att jag själv tillverkar örhängen också.

9. Samlar du på något? förutom böcker och örhängen? jag gillar ryska gummor - har bland annat en med de ryska presidenterna och en sheik-familj från Dubai. och några klassiska förståss. pressat glas gillar jag också och har en del skålar osv.

10. Annan sysselsättning - än att läsa böcker? jag ser gärna film och tv-serier, fotograferar och fika (dricker te). klappar katterna och umgås med nära och kära. jag gillar att laga mat och resa. och faktiskt så tycker jag mycket om mitt arbete.

11. Vad gör du en perfekt sommardag? jag vaknar ganska tidigt, äter frukost på något café med en vän eller sambon, sitter länge i skuggan och pratar. därefter går jag nog till havet och badar och läser bok, dricker iste och försöker skydda mig lite från solen. på kvällen blir det grill och en kall öl.

12. Favoritfärg? mina kläder är oftast svarta men jag gillar lila, grönt, grått och rosa också.

13. Favoritland? jag gillar Sverige, för att språket är vackert och vi har fin natur (inte på grund av politiska skäl). jag tycker mycket om Storbrittannien men mest London. jag besökte Indien för några år sedan och vill gärna åka dit igen.

14. Favoritfilm och favoritteveserie? har massor av favoritfilmer, bland annat Bladerunner, X-men-triologin(jag gillar det mesta som marvel gett ut), Sagan om ringen-triologin, Logan's run, Matrix-triologin, Brasil och Shoot 'em up. mina favoritteveserier är för tillfället Twin peaks, Lost, Big Bang theory, True blood och Grey's anatomy.


15. Var föddes du? i en liten kommun med 20 000 invånare vid havet i Skåne.

16. Vilken plats på jorden gillar du bäst? allt nära havet. och om jag måste välja en, blir det knäbäckshusen.

17. Är du allergisk mot något?
nötter, gräspollen, damm och penicilin.

18. Favoritgodis?
jag gillar choklad!

19. Favoritdrink eller favoritdryck? någon favoritdrink har jag inte direkt förutom white russian eftersom jag dricker alkohol sällan. däremot gillar jag pepsi och alkoholfri cider. och TE!

20. Rent allmänt så gillar jag... spontanitet, överraskningar, musik och thaimat. jag gillar datorer, spela tv-spel, design, wrestling, fotografering, feminism och sociologi. jag gillar espresso house-chaiteet fastän det nästan är för sött och jag gillar att baka bröd och laga mat. jag dagdrömmer gärna och gillar att köra bil även om jag "bara" övningskör ett litet litet tag till.

21. Rent allmänt så ogillar jag... dåliga attityder, förutfattade meningar och fördomar, KÖTT, särskrivningar, spindlar och tidiga morgnar. jag tycker inte om kaffe egentligen, men dricker när någon annan dricker det. jag ogillar när det regnar och jag måste gå ut och jag ogillar också när saker och ting tar alldeles för lång tid.

söndag 7 juni 2009

junivinter

termometern visar 10 grader. vart tog sommaren vägen? jag vill ha ljumna sommarkvällar och rosa himmel. har jobbat fre-sön och nu är jag trött och behöver annat att tänka på. har än så länge ledigt nästa vecka. hoppas vädret blir bättre, ska bege mig ut med kameran tänkte jag. och givetvis, läsa!

bilden är för övrigt tagen i skurup i januari i år.

lördag 6 juni 2009

run into flowers

ännu en liten blomma från mamma och pappas trädgård. hinner inte ta några nya bilder, jobbar hela helgen, från förmiddag till sena kvällen. och nu på förmiddagen är det tvätt som gäller. känns inte som om jag varit ledig på evigheter, alltid är det något och veckorna går alldeles för snabbt. än så länge jag är jag helt ledig nästa vecka. skönt, förhoppningsvis hinner jag med lite hemmavardagsplock då.