måndag 31 januari 2011

when you don't see me

jag har inget att skriva. i så fall skulle det vara en lång rad med gnäll och jag gillar inte att gnälla.
en sak bara:

det känns lite knäppt när en (läs jag) jobbat in en natt för en kollega i december och hon ska jobba en natt för mig i januari (läs söndag-måndag natt) och hon inte kommer till jobbet - utan har glömt att hon ska jobba. ja, det känns jobbigt.
än värre är, att jag sitter här och vet om det. jag borde inte veta det.

The Sisters of Mercy – When You Don't See Me

söndag 30 januari 2011

sunday morning

okej!
nu ska jag inte jobba mer på typ ett år (om jag inte går in och jobbar någon natt under sensommaren..)!
det känns obegripligt, härligt, skräckslaget, underbart!

bebis! jag längtar efter dig!

torsdag 27 januari 2011

30

30 dagar kvar till beräknat.
jag känner mig ganska förberedd. vi har det mesta, de flesta bebiskläderna är tvättade. är det dags att packa BB-väskan nu?
nästa vecka ska vi på föräldrautbildning, så himla sent. fattar ingenting.

jag har suttit i telefon nästan hela dagen med HR-service. fick två lönespec:ar igår var av en inte hade något OB, inte rätt bankkonto, inte rätt personnummer. eh...
min lön har i alla fall kommit in, de på HR visste inte vad som var felet och vet inte heller var pengarna tagit vägen. inte mitt problem kan tyckas men det känns oerhört stressande.

nu är det äntligen klart med min anställning trots att det är en månad sedan jag blev just tillsvidareanställd. ansökt om mamma-ledighet två arbetsdagar innan jag ska gå. bra jobbat; men det är faktiskt inte mitt fel.

Utläst



- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 26 januari 2011

slayer

jag lägger upp kattbilder istället för att skriva. hoppas det blir en lite bättre natt inatt, men varför skulle det? dessutom: missade tvättiden, får tvätta imorgon istället. gu' så pepp..

sur

äh fy fan.
kanske sovit tre timmar. på sin höjd.
bebis har träningspass typ hela tiden och jag är jättesur.
nu har jag varit vaken sedan klockan sex, verkligen försökt att somna om, somna ifrån hungern, men inte går det längre nu. jag ska sätta igång med storfrukost som jag säkerligen inte orkar äta, men det är tanken som räknas.

jag och katterna (mest iris kanske) ska slänga oss framför nyhetsmorgon och efter tio sen. i schäslongen, så klart. men ändå. sen måste jag ringa lite samtal, till jobbet och till fastighetskötaren. och tvätta. bu för hushållsysslor. helst borde jag ta en sväng till torget och handla lite frukt och grönt också..

tisdag 25 januari 2011

ett sista dagpass

... och sen är det bara en natt mellan lördag och söndag som jag måste genomlida.. eller genomlida förresten, det känns ganska skönt med en natt så att jag kan mala alla papper och ta bort saker från mitt fack och skåp och så där.

igår jobbade jag mitt nästsista dagpass. det var ett actionfyllt pass från 13 till 22 (jag gick en timme innan jag slutade!). ganska hjärtskärande också för den delen. men åh. idag är tyvärr min kollega sjuk, vilket är tråkigt. jag har liksom sett framemot ett "sista" pass tillsammans med henne. istället får jag nu arbeta ensam. fy fan vad skönt det med i och för sig.

igår var jag hos barnmorskan. alla värden är jättebra, jag käkar inte ens vitaminer (men ska börja igen, jag vet, men jag glömmer ju!) och bebisens hjärtljud är lika fina fortfarande och bebis är inte fixerad än. "lite rörlighet kvar" sa barnmorskan. "okejdå", sa jag.

söndag 23 januari 2011

can't stop raving

vår bebis: rave-ar i magen.
jag känner mig helt öm och trött. jag tror att det blir en tidig kväll. halsbränna och ont i ryggen. jag känner inte ens igen mig själv...


Dune – Can‘t Stop Raving

lista

jag hittade svara-med-ett-ord-lista hos både onekligen och inspirerat.
jag härmas för att det är söndag, min rygg inte mår så bra och för att jag drömt om spöken hela natten (jag drömde speciellt om ett spöke som hette Anneli som gillade att knacka på fönster).


1. Var är din mobiltelefon? sovrummet
2. Var är din andra hälft? badrummet
3. Ditt hår? nyklippt
4. Din mamma? bäst
5. Din pappa? kärleksfull
6. Det bästa du vet? familjen
7. Din dröm i natt? spöken
8. Din dröm/ditt mål? lycka
9. Rummet du är i? arbetsrummet
10. Din hobby? läsa
11. Din skräck? förstörelse
12. Var vill du vara om sex år? våningen
13. Var var du igår kväll? hemma
14. Vad är du inte? moderat
15. En sak du önskar dig? vår
16. Var växte du upp? havet
17. Det senaste du gjorde? frukost
18. Dina kläder? mjukis
19. Din tv? stor
20. Ditt/dina husdjur? korvarna
21. Din dator? bästa
22. Ditt humör? söndagsglad
23. Saknar någon? ja
24. Din bil? röd
25. Något du inte har på dig? mössa
26. Favoritaffär? kahls
27. Din sommar? ledig
28. Älskar någon? ja
29. Favoritfärg? svart
30. När skrattade du senast? nyss
31. När grät du senast? då


för övrigt ska jag och D avnjuta några matcher med Hulk Hogan nu. det är nämligen 27 år sedan han tog titeln från Iron Sheik och Hulkamania was born. bara så att ni vet alltså..
i eftermiddag åker vi en sväng till svärmor och äter middag.

lördag 22 januari 2011

fredagskväll och v. 36

T kom från en konferans i köpendanmark igårkväll och var på genomresa i stan. det är inte jättelänge sedan vi sågs, men det var kanske fem år sedan J och T sågs. vi träffades hemma hos J och bebis-M och hämtade hem sushi och köpte snacks. vi hade det hur fint som helst, en av de bästa kvällarna på länge. det är inte klokt så länge vi känt varandra och hur bra vi känner varandra, trots att vi haft sporadisk kontakt sedan vi tog studenten.

idag står endast en shoppingtur till maxi på dagordningen. jag ska gå och sätta mig i schäslongen nu och D ska titta på kitchen nightmares. sen får vi se liksom.

och idag går vi in i vecka 36. my god alltså! hur fort går inte det här liksom? tre pass att arbeta kvar. sedan är det mammaledighet och väntan (förhoppningsvis) på att bebisen ska behaga komma ut.

trevlig helg på er!

fredag 21 januari 2011

askungar

jag trodde att jag helt tappat grejen med att läsa böcker sista tiden i graviditeten. antar att det kanske bara var fel på bokvalet då. jag läste Bergets döttrar av Anna Jörgensdotter och tyckte inte att den tog slut. den var kanske intressant men långsam. jag är inte så mycket för långsamt these days. eller var det kanske något annat? för på något sätt kändes det som om jag gillade Bergets döttrar stundtals, men hade ingen inspiration. eller så vart det helt enkelt dagsformen.

nu läser jag Kristina Ohlssons Askungar och verkligen gillar det jag läser.

bra saker idag:
nästan ingen huvudvärk
bra bok, skön soffa
hittade hemlagad pizza i frysen

slayer

torsdag 20 januari 2011

seriöst?

den här huvdvärken?

jag behöver något starkare än alvedon fyra gånger om dagen. jag pallar inte.

20:32
den är borta nu. typ, nästan!

robert

Crystal Castles – Not In Love

orka?

christ alltså.
haft ont i huvudet sedan igårkväll och det släpper inte. antar att jag tog ut mig under gårdagens arbete eftersom jag hetsade genom hela dagen för att få så mycket som möjligt gjort. när jag tillslut stod i Willy:s-kön mådde jag så illa att jag lämnade tillbaka grejerna och sprang ut till jobbilen och körde tillbaks till jobbet. väl på jobbet satt jag i soffan med fönstret öppet och bara a n d a d e s i tjugo minuter. skönt. jag missade helt det där rådet igår att en ska vila en stund varje dag när en är höggravid.

sedan kom nattkollegan (jag tog bilen igår!). hon pratade om saker jag absolut inte bryr mig om och som jag absolut inte hade pratat med någon om som ska gå på föräldraledighet om en vecka: som till exempel när hon ska ta semester i sommar och vad det finns för helger i juni. OCH VARFÖR I HELVETE SKULLE JAG BRY MIG? sen blev hon lite sur för att hon märkte att jag inte brydde mig och sedan var hon spydig angående att vara vegetarian eller inte. sjukt trött blev jag på henne.

idag gör jag alltså ingenting. det är väldigt skönt. och tänka sig, jag har fyra lediga dagar (inklusive den här) framför mig. ingenting inplanerat - och så ska det nog förbli.

orka liksom?

onsdag 19 januari 2011

att ta bilen till jobbet - eller inte?

det är den stora frågan just nu. hur ska jag göra? hur ska jag tänka?

problemet, eller rättare sagt, en del av problemet är att magen är väldigt mycket i vägen när jag kör bil och att jag inte riktigt kan röra mig. men att komma hem snabbt utan att behöva fråga nattkollegan om hemkörning är rätt fint det med... fast när jag väl har kommit hem ikväll, är det parkeringsproblem eftersom vi har boendeparkering men inte en specifik plats...

HUR GÖRA?!

tisdag 18 januari 2011

skulle egentligen inte ha någonting..

.. men kom hem med en liten body och en pocket. kunde helt enkelt inte motstå någon utav sakerna för bodyn var gullig och kostade bara 30 kronor och per hagman gillar jag så himla mycket och jag visste inte ens att han kommit med en ny bok.

annars har jag klippt mig. det var skitdyrt. och så kände jag mig nästan tvingad att köpa en skitdyr inpackningsgrej också. frisören bah: jaha.. hur länge sedan är det du klippte dig sa du?! och jag ville inte svara att det var jättejättelängesedan för mest troligen hade hon skjutit mig. fast nu är det gjort. jag var tvungen att spärra upp ögonen under tiden hon tvättade mitt hår eftersom de använder massagestolar som knådar ryggen under tvätten. jag hade förmodligen somnat om jag inte spärrat upp ögonen. så himla skönt!

har fikat med kakan också. jag är så glad att hon äntligen flyttat tillbaka till malmö. det känns så fint. ett tag kändes det som om alla mina vänner flydde stan.

jag visste det!

helt utslagen idag. dock, jobbade jag ensam igår pga att min kollega vab:ade. kändes: lite bättre.
lukten av svett, sprit, gubbe och rök hängde sig dock kvar en stund i näsan igår sedan jag kommit hem.

idag tar jag igen mig på schäslongen, tvättar, tittar på Efter Tio, sover och väntar på klipptid. det är okej. i eftermiddag ska jag träffa kakan. det blir fint!

måndag 17 januari 2011

40

den här nerräkningen alltså. 40 dagar till beräknad födelse av bebis.

om längtan varit STOR under hela tiden, är längtan så mycket STÖRRE just nu.
jag ångrar mig så att jag valt att arbeta lite lite fram tills månadsskiftet. helst av allt skulle jag vilja vara hemma, sitta i schäslongen och ta det lugnt. hela dagen.
inte jobba i tio timmar, ta sig in och ut ur bilen och inte komma hem förrän vid 23 ikväll.

(HUR FAN SKA JAG ORKA JOBBA?!!)

länkkärlek

jag vet att det förekommit länkkärlek till bloggar runt omkring i bloggvärlden och på sätt och vis har jag själv fått äran att vara med. alla de länkar till bloggar som finns i min högermarginal är länkkärlek för mig.

dock finns det en blogg som mitt hjärta slår ett alldeles extra slag för. bloggen heter Världens bästa Fru (tidigare flickvän) och även om inläggen inte kommer speciellt ofta nu för tiden, nästan inte alls, är det här en fantastisk blogg! läs den som en bok! från början till nära slutet! jag är alldeles tagen och har följt bloggen i ett par år.

söndag 16 januari 2011

v. 35 (34+1)

bloggtipset

upptäckte att jag blivit tipsad om! det är sådana saker jag blir glad över! TACK så mycket!

skön helg vid havet, pappa fyllde år och vi åt god mat och tog det lugnt. imorgon ska jag jobba. har lite ångest men hoppas att det ska gå bra i alla fall. det jobbigaste med det hela är nog att jag jobbar till 22.50. drygt!

lördag 15 januari 2011

mellandagarna vid havet




Det här inlägget är skrivet i förtid och är tidsinställt

v. 35

oj, hej!
overkligt. typ fem sex veckor kvar..
det enda jag vill är att vara hemma, inte jobba, inte gå ut.
tvingade mig själv att gå en promenad igår.

nu drar vi till havet!

fredag 14 januari 2011

jomen jo

jag fick i alla fall klipptid och en present till pappa.
och så har jag fortsatt försöka få en rätsida på min anställning. verkar svårt, för nu är det inte ens HR som gjort något utan min chef...

och! jag fick köpa mina jeans! de fanns i storlek och allt - hur nöjd som helst!

torsdag 13 januari 2011

busy torsdag


idag har vi verkligen legat i. varit hos polisen och anmält skadan på bilen, varit på babyland och köpt babyskydd, varit på info i V. hamnen som gavs av Försäkringskassan och föräldrapenning, handlat mat och vid 19 kom J, A, J och A hit. vi käkade tacos. fin kväll!!

det var dimmigt när vi kom ut från infon, turning torso såg vi inte toppen av ens. skumt, tänk att bo där ovanför dimmolnen!

jag har fått paket från min yngsta systerson (ok, han är 10 månader, jag tror min syster har ett finger med i spelet!). han har skickat en liten skyddsängel som jag haft i halsband hela dagen. jag gillar den jättemycket. benen på ängeln är rörliga så de pinglar lite gulligt.

imorgon ska jag verkligen beta av den där listan, jag bara m å s t e!

onsdag 12 januari 2011

update

alltså jag har faktiskt lyckats göra det här:

tvättat bebiskläder
varit på apoteket (hata personalen på närmaste apoteket)
sovit framför soffan
tagit semester på fredag
äta

men inte de där viktiga sakerna. jag börjar undra om det handlar om att det är telefoner inblandade.. eller om det är något annat? både Frida och Em har det jobbigt med just telefonerna verkar det som.. men imorgon, då!!

bebiskläder

tvättat lite kläder till bebisen. jag tänker att det är en bra förberedelse. nästan allt är tvättat i de minsta storlekarna och nu hänger de och torkar i vardagsrummet. själv har jag semester och är trög. jag skulle ha jobbat en sån där A-B-B-A-vecka men tog semester både idag och imorgon. kanske kanske har jag semsester även på fredag. mina favoritjeans har gått sönder och för tillfälligt känner jag att jag inte kan leva UTAN dem och bara tanken på att behöva gå de ynka metrarna till närmaste hm gör mig totalt matt.

imorgon har D också semester. skönt. mycket att fixa dock. med bil, babyskydd, mathandling och annat smått och gott. på kvällen kommer A, J och J.

annat jag tänkt göra idag (ingenting på listan?)?
gå till apoteket
duscha
sova framför tv:n
läsa ut boken
men först: äta

ps! ledig på fredag!!!

tisdag 11 januari 2011

tisdag

sorterat bebiskläder i storlek. känns sjukt overkligt.
imorgon ska det tvättas, sorteras mer, fixas och ta det lugnt.
jag har semester. å dessa semesterdagar.

måndag 10 januari 2011

veckans to do

jag tror jag skjutit på en massa saker nu, i en månad. andra saker sedan i somras. jag trodde att det var idag jag skulle göra de där sakerna men se nähä, för nu är klockan 17 och ingen svarar i telefon i alla fall. så.. to do-listan för veckan är som följer:

boka klipptid (maj 2009 sist, bra va?)
boka synundersökning på ett snajdigt ställe där en får köpa två par glasögon till priset av ett
ringa och boka tid på familjerättsbyrån
ta semester på fredag (hoppas att vikarien kan)
köpa födelsedagspresent till pappa (vilket också innebär att jag måste åka till den där delen av stan jag aldrig är i)
tvätta bebiskläder

och tänk då också att jag plockade bort julen i förmiddags!

det är inga tråkiga saker jag ska göra, så en kan väl egentligen undra vad som är grejen. många av sakerna kan jag dessutom göra hemifrån med hjälp av telefonen.

det är sant!

julen är borta härifrån.
känns lite tomt men lite skönt.

måste nog åka till ikea någon dag och handla lite nytt. på sätt och vis planeras ett helt nytt sovrum åt oss i huvudet på mig.

söndag 9 januari 2011

v. 34 (33+1)

nytänk

.. och som jag somnade sen!
vaknade halv elva och kände mig lite gladare. jobbigt att behöva vara skitpissed när en går och lägger sig OCH när en vaknar.

helgens arbete är avklarat. jag har sex dagpass och ett nattpass kvar. nattpasset kunde jag inte hitta någon vikarie till så jag får väl ta och jobba då.

jag vill bara ha ledighet. å andra sidan kommer jag att sakna många av mina kollegor. men, det går att träffas privat så jag ser det egentligen inte som något jag kommer att förlora.

bebis trycker sig upp mot min vänstra lunga. jag får ta djupa andetag, lite som när jag får halsbränna. jag har hört någonstans att om en har halsbränna har bebisen mycket hår när den kommer ut. inte vet jag? det är väl som allt annat en får höra.

och hallå! sluta säga att magen är stor. ja den är stor. det finns en bebis där inne - den SKA VARA STOR NÄR DET ÄR SEX VECKOR KVAR TILL BF.
ps. det är i bloggar en kan vräka ur sig allt om sin bebis, inte i en statusrad på facebook.

grr

hata vakna klockan 5 och inte kunna somna om.

jag har varit på ett ruskigt humör sedan igårkväll och tycker att det ska bli mycket mycket skönt att kunna räkna ner passen på mitt jobb. tyvärr är det av fel anledning och jag fattar inte varför inte något görs. att en enda människa ska kunna förstöra med sin attityd. mah gawd säger jag bara.

ska nu inta schäslongen och ett glas iskallt vatten och försöka sova en stund till. happy sunday.

lördag 8 januari 2011

nedräkning

okej, sju pass kvar att arbeta.
det känns: jätteskönt.

fredag 7 januari 2011

50

femtio dagar kvar, ungefär. plus minus 14 dagar si så där tills bebis kommer ut.

fatta det! jag gör det då inte..

torsdag 6 januari 2011

folk med barn och deras statusuppdateringar på facebook

okej, skjut mig om jag börjar skriva statusuppdateringar på facebook som lyder typ: "slapp kräk men febern ville inte ge sig i natt. stackaren frös så hon skakade, nu verkar hon dock bättre".
om en inte vet att personen i fråga har en dotter, fattar en inte vad det där handlar om.

eller folk som b a r a uppdaterar sin status om vad deras tremånadersbebisar haft för sig. det är bebisar liksom, de gör inte så himla mycket mer än äter, bajsar, skriker, jollrar och sover.

eller föräldrar som skriver bloggar åt sina barn, typ "idag har jag kräkt ner mamma och bajsat på pappas vita pikétröja".

skjut mig skjut mig skjut mig om jag blir så där..

trettondagen

jag gick upp efter två timmars kämpande kvar i sängen.
jag vet inte riktigt varför jag envisades med att ligga kvar när både benen och svanken värker, bebis har träningspass i magen och jag har nästäppa.
men två timmar är ganska mycket trots allt. men nu sitter jag här, tittar på snön (förbannar snön) och sällskapas av iris i fönstret. stödstrumporna är på, nästäppan borta.

ska koka en kopp te och sätta mig i schäslongen, titta på O.C (första säsongen) och se om jag kanske somnar där. det är så mycket enklare att sitta upp och sova.
kanske en macka också?

saker jag tänker på:

semester.
lediga dagar.
sluta jobba.
sova.
läsa.

och så bebis så klart. hela tiden. jag stirrar på de tre 3D-bilderna vi fick med oss hem. stirrar på dem och tänker att det är lite overkligt fortfarande. men LÄNGTAN är så mycket större än tidigare. att kunna ha bebis nära, på ett helt annat sätt. i alla fall, huvudet neråt, gump på vänster sida i magen.

var en sväng hos min barnmorska idag också. men allt är fortfarande hur fint som helst. jag har liksom inget att oroa mig för säger hon. det gör jag inte heller.

imorgon (läs idag: jag har inte gått och lagt mig än - därför imorgon) ska D och jag till Ikea. och till Babyland och köpa ett babyskydd till bilen. hur bra som helst va? och kanske kanske köper vi ett skötbord också eller så väntar vi lite till.

onsdag 5 januari 2011

sista natten

nu har jag jobbat min sista natt innan mammaledigheten. det firar jag med halsbrännan från hell och lite lätt foglossning. ÄR DET INTE HÄRLIGT SÅ SÄG, VAVAVA?!

nu ska jag i alla fall gå och lägga mig, tätt intill min kille som förmodligen är på väg upp (klockan ringde nyss, han har en sån där funktion där han måste lösa ett skitsvårt matematiskt problem för att klockan ska sluta ringa - vilket den gör (klockan alltså) typ jättesnabbt och sen SOMNAR HAN OM!).

det snöar i malmö. jag struntade i att sopa trappan på jobbet. det känns lite som jag redan har slutat jobba och har lite angst över de få dagar jag verkligen måste jobba. funderar på mer semester och ta in min vikarie...

imorgon bjuds det på ett besök hos min barnmorska.

måndag 3 januari 2011

sa jag orkeslös?

det kanske jag är och därför: städar jag (plockar undan, dammsuger och torkar golven) och tvättar. jag är åtminstone viljestark. kan det vara bra inför förlossningen kanske?

gården är för övrigt ett isigt helvete. eftersom tvättstugan ligger i en annan uppgång, tar jag nu vägen på gatan till tvättstugan. jättebra. heja heimstaden! det innebär också att jag kan träffa människor som inte bor i huset. ska jag behöva börja tänka på hur jag ser ut nu också?

typsnitt

ja, bloggen kan ju inte alltid se ut som om den är skriven på en gammal skrivmaskin. vi provar det här ett tag och så får jag se om jag lyckas hitta någon bra bild (frost?) till rubriken där uppe.

för övrigt? orkeslös. totalt orkeslös.

söndag 2 januari 2011

nyårsafton





2010 - månad för månad

januari: rea, smoothies, funderingar över depeche mode och en del utgångar och födelsedagar. jag fick mitt långtidsvik efter några månaders vik. bara tanken på att veta vad en skulle göra, nästa månad och halvår var ju på något sätt hur fint som helst!

februari: bokfrågornas ABC, bakning och snö. många nätters arbete och traderavinster. jag fyllde år, mamma och pappa var i australien.

mars: gick kvällskurs som jag slutade på för att innehållet inte stämde överrens om mina förväntningar, fick chokladkaka av D den 8 mars, mamma och pappa kom hem, såg kent med föregående nämnda och jag återupptog kontakten med L. min syster fick E och D och jag var på SF-mässa här i Malmö.

april: vårskönt bokbyte, påsk och visit hos mamma och pappa med traditionell konstrunda, roadtrip med Anna längs kusten och slutdestination Olof Viktors. peter steele dog i hjärtsvikt, hängde mycket med Anna, våren och duvorna kom till trädet här utanför, träffade E och Hugo-hjärtat för fika och häng i folkets park. valborg firade D och jag med thaimat och film.

maj: födelsedagskalas hemma hos då höggravida Jo, trädet blommade här utanför, det var alldeles vitt, en tripp till Gbg och syster med familj, jag fick träffa mitt nya syskonbarn.
ikeatripp för köp av skänken till hallen, bröllop och resa till Sicilien. skön avkoppling.

juni: månaden började på Sicilien, jag jobbade hårt och blev "av" med klienter, E döptes och D och jag var på det andra bröllopet för sommaren. D och jag såg Kiss live på Malmö stadium och jag började misstänka att jag var gravid? solen sken och viktoria och daniel gifte sig, vilket Anna och jag firade med att sitta i soffan hemma hos henne och gråta lite så där spontant. jag satte igång krim-sommaren, vilket innebar att jag lästa uteslutande kriminalromaner i tre månader, sommarskönt bokbyte satte igång. midsommar firades med att jobba nätter. det var varmt. så varmt. gravid!

juli: 30 grader varmt betongmalmö, jag var sjukt trött, illamående, jag fick mitt bokpaket från min bokvän, vi hade en mycket lyckad möhippa för Anna, tripp till Sthlm och Anno, D och jag var och hämtade toyota starlet på Aspö, tyvärr hann vi inte stanna. jag åkte till havet och gick på kiviks marknad med pappa, semestern började närma sig, olycklig dag på jobbet, min kusin gifte sig, D och jag breakade att vi är gravida till familj och de närmaste. D opererade handen, månaden avslutades med att Anna och M gifte sig på stranden på österlen. jag var brudtärna. magiskt och vackert.

augusti: många smoothies avnjöts, vi hade semester, D och jag var i Sthlm igen för att gå på Sonisphere-festivalen, vilket slutade i katastrof (regn) och vi åkte tillbaka till hotellet redan innan Alice Cooper börjat spela. fortsatt skitvarmt i malmö, sommar sommar och gaviditeten tog (tar) mycket av mina/våra tankar. besök hos ängelin och 6:10 i h-holm.

september: släktkalas (Ds sida) i Ljungby och roadtrip upp dit och sov över hos vänner, bytte däck på gangstergatan och magbilderna började komma i bloggen. jag var hos syster i gbg i några härliga dagar, när jag åkte hem, åkte D till samma stad för en helg. val och propagandra från SD skickades tillbaka samma väg som den kom, vi var på ultraljud och fick se den lilla/lille för första gången, så sjukt spännande, jag irriterade mig över alla fula mammakläder, jag bakade, lagade mat och donade.

oktober: stödstrumporna på, jag var i vecka 20, D och jag körde bil till havet och stannade i tomelilla och handlade diverse barnpresenter och en pingogrej till barnvagnen åt oss själva. var på 1-årskalas hos mitt kusinbarn, en bok om dagen anordnade Pocket och påhitt och Anna och jag åkte till Ullared för första (och säkerligen den sista) gången. D och jag bokade weekendresa till London i november och M hade välkommen till världen-fest. A och J var och hälsade på en kväll, D köpte ny TV och jag köpte nya soffor till vardagsrummet. i slutet av oktober ställde vi om klockorna till vintertid.

november: nya schäslongen i vardagsrummet blev min borg, jag läste Blonde av Joyce Carol Oates, flippade för att folk frågade mig om jag var trött, vilket jag inte var ett dugg, började skriva "ett inlägg om dagen" som inte blev ett inlägg om dagen för redan när jag börjat skriva listan insåg jag att det var ganska tråkigt, fick ettt fint bokpaket och på köpet fick jag lära känna en fin kvinna genom bloggen hon har, D och jag åkte till London och levde lyx över en helg och när vi kom tillbaka till Sverige, lyssnade vi på bebisens hjärtljud för första gången. LYCKA! barnvagn införskaffades samt skötväska, det blev slutet av november och första advent. ljusstakar och stjärnor åkte upp.

december: snön föll och det slutade aldrig. mamma och pappa som skulle komma på besök, fick vända igen då de inte kom ut från stan, jag fortsatte med listan och och D och jag köpte ny bil samt skrotade toyotan. vi var vid havet och firade skruttens 4-årsdag i all snö, musikhjälpen drog igång och fick ihop över 12 miljoner, mer snö kom och det blev SNÖKAOS som höll i sig. jag bakade lussebullar och Anna och jag åkte över till köpendanmark och hade en fin dag med shopping och julmarknad på tivoli, M fyllde 3 och vi var där på kalas, snön fortsatte falla och julen kom. jag fick fast tjänst på jobbet, jag jobbade den 23:e och på julafton som tillbringades hos Ds syster. sen vart det meningen att vi skulle ta bilen till havet och fira jul där på juldagen men på grund av all snö gick det inte att ta sig dit. jag grät hela helgen men på måndagen skottade vi ut bilen och körde långsamt och försiktigt till havet, äntligen och firade jul. vi återvände till betongen, jag jobbade nätter, D hade semester, jag började känna mig gravid på riktigt, vecka 30 passerad, vi firade nyår hos A och M, vilket var mycket lyckat.

sen kom 2011...

lördag 1 januari 2011