måndag 28 februari 2011

v. 41 (40+2)

pannkakor

pannkakor till frukost som bästa sambon steg upp och gjorde. vilken grej, nattens svettningar och obekvämhet är som bortblåsta.

nu ska jag sova lite till. sedan väntar ett besök hos barnmorskan eftersom mitt blodtryck var lite högre än vad det har varit tidigare, när jag var där i fredags (inte högt alltså, utan från 120/60 till 120/80). jag blev lite halvstirrig då, nu tänker jag att det är bra att hon har koll på mig. och tydligen, går blodtrycket ofta upp i slutet av graviditeten.

uppdatering
jaha, den här gången var det övertrycket som var "lite" högt.. 135/70. döh. och min barnmorska hade absolut inte tid med mig. hon var redan försenad och det satt ett par och väntade på henne, så hon kastade en stackars barnmorskestudent över mig som verkade jättenervös och det smittade så jag blev lite väl stel, kände jag. sen kastade barnmorskan ut mig igen med orden, "vi ses kanske på fredag, glöm inte urinprovet". i vilket fall som helst - ingen havandeskapsförgiftning idag heller; tack som fan.

(på något sätt har jag ett behov av att skriva av mig, men jag vet inte riktigt om jag orkar. eller vill utsätta människor för det. skulle troligen behöva en timmes malande, gnällande och så vidare.. men inte ens jag orkar...)

söndag 27 februari 2011

utropstecken

jag har städat mitt skrivbord. det finns liksom plats på alla sidor runt omkring tangentbordet! har inte hänt sedan vi fick nya golv i lägenheten och flyttade arbetsrummet till gästrummet och tvärtom. det känns fantastiskt. får se hur långt planen går idag, om jag hinner mala de där kilona papper som jag tänkt göra sedan innan jul också.
det står egentligen inte speciellt mycket på schemat idag. jag ska ta min halvtimmespromenad och vi ska flytta en byrå.

jag tror för övrigt på ett marsbarn. men för den sakens skull, får det där barnet gärna komma med en gång.

lördag 26 februari 2011

jag tänker..

..att jag inte borde ligga kvar i sängen utan göra något istället. som att ta den där duschen eller fixa det där andra. ändå är det ganska skönt och bara ligga här och bara vara.

men nej. inte riktigt så är det. jag går nog upp och betar av den där listan..

hej v. 41, må du ta slut fortare än du börjar.


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 25 februari 2011

dagen D

vill bara meddela: intet nytt. bara mer trött, mycket tyngre, förvärkar, och tydligen, ischias. dagen då bebis "borde" komma. varit hos barnmorska och fikat med fina E idag.
skönt med helg och att D är hemma. typ den enda jag orkar träffa känns det som.
jag har helt enkelt inte så mycket mer att säga idag.

torsdag 24 februari 2011

planen

planen för eftermiddagen är som följer:

14:00-14:45 slappa i soffan, eventuellt läsa lite bok
15:00-15:30 promenad och: apoteket (runt hörnet!) och skomakaren
15:45 - 16:30 skriva klart förlossningsbrevet, packa om väskan(?)
16:30- fixa badrumsskåpet


okej, it won't happen men skit samma. det är soffa nu och det är allt jag behöver känner jag. sojakorv och potatismos till lunch, med lingon. får se om jag kan få med mig en pepsi hem under min idag 45-minuterspromenix. jag har ont överallt känns det som. bebisen lär ju säkert vänta på sig, även om det är dagens stora VILL HA.

sen alltså, shit vad jag är trött på alla goda råd. lägg ner.



16:36
det låter mycket bättre med ett glas pepsi och en bit chokladkaka. i schäslongen. promenaden är i alla fall gjord. bricanylen hämtad och stöveln inlämnad. nu längtar jag tills kvällen och att D ska komma hem.

dagens

DAGENS VILL HA: pepsi, lingonsylt, bebisen
DAGENS KLÄDSEL: svarta mjukisbyxor, svart tröja med vita prickar
DAGENS SMINK: nej inte än och jag är osäker på om det blir nått
DAGENS FRISYR: hästsvans
DAGENS HÄNDELSE: borde bli den där promenaden
DAGENS LÅT: Nirvana – Sappy
DAGENS PLANER: gå på apoteket. lämna in en stövel till skomakaren*. fixa med badrumsskåpet.
DAGENS SAKNAD: ork?
DAGENS DUMMASTE: sovit dåligt, ont i magen
DAGENS SJUKA: nej se att vara gravid är minsann inte att vara sjuk..
DAGENS DROG: spotify
DAGENS KRAM: D (typ, var inte vid medvetande när han gick till jobbet)
DAGENS PUSS: D (det vet jag i alla fall)
DAGENS KÖP: inte än.
DAGENS GODIS: nejdå.
DAGENS HUMÖR: trött, förväntansfull och fundersam
DAGENS ORD: knappt sagt ett ord.


*jo alltså, mina vinterstövlar har gått sönder, i alla fall en av dem - en fejkdragkedja. köpte dem i oktober förra året men tror inte att jag kan lämna tillbaka dem. har varit fett med arg och uppgiven men när jag pratade med min mamma om detta sa hon: lämna in stöveln till en skomakare?
jo men tjena, varför kom jag inte på det själv? vad händer? är det dagens tankesätt att ingenting går att laga utan allt måste köpas nytt? fy, en blir något irriterad på sig själv..

onsdag 23 februari 2011

bokrea och saker som går att glömma

nu har jag varit på bokrea i tre affärer. sen kände jag mig lite trött och A och jag gick och käkade bakad potatis istället. nöjd blev jag i alla fall, även om det kändes som om årets bokrea i skönlitteratur verkade lite utplockad och liten?

i eftermiddag/kväll har jag också glömt saker:
1. hämta ut bricanyl på ett annat apotek än det som ligger runt hörnet
2. köpa badskum på bodyshop
3. visakortet i kortterminalen på coop, fast kassörskan påminde mig, och jag fick kortet med mig hem..

går det att skylla på graviditeten tro? nu ska jag sätta mig i soffan och läsa lite i Att möta förlossningssmärtan av Gudrun Abascal som jag också köpte idag. jag ser det som ett experiment huruvida jag hinner läsa ut boken eller inte. jinx jinx.

min farmor

ringde nyss min farmor.
hon är sjukt negativ (och ska inte vara till besvär) mot allt. har du ont i benen säger jag, ja, säger hon men doktorn gör inget åt saken. han frågade mig (läs: för fem år sedan) om jag kunde gå och då sa jag att jag gått hit, sen sa han inget mer.

så, så här fem år senare när min farmor knappt kan röra sig, tänker hon på vad något dumt stolpskott till läkare sagt och tänker, skit i det då. bra grej. hon ska inte ha någon rullator heller, för hon går "jättebra" med sin käpp. hon har dessutom 3% syn kvar på ett öga, typ inget på det andra, men nog fan bor hon på tredje våningen, utan hiss och ska ABSOLUT INTE flytta. jaja, det är min farmor det, det spelar ingen roll hur mycket vi tjatar på henne..

nu ska jag äta mat och sedan bege mig till bokrean. hoppas att jag hittar något riktigt roligt och bra. hejrå.

det fortsätter tydligen..

nej. men nej.
i skåne ska det inte vara någon vinter, det ska absolut inte snöa i slutet av februari och det ska dessutom inte ligga EN (1) DECIMETER snö ute när jag vaknar på världens bästa onsdag eftersom det är bokrea och jag har bestämt mig för att ta stadsbuss upp till delen av staden jag aldrig annars besöker. för att just gå på bokrea. för att handla böcker och kanske kanske gå på tantkafé och dricka varm choklad. HELVETE.

(å andra sidan, har vi skojat om att det säkert är snöstorm, eller i alla fall mycket snö när bebisen kommer. ska jag se tecknet eller? dessutom är det den 23:e idag och det finns de som tror att bebis faktiskt kommer just idag... )

nu ska jag ta en dusch och fortsätta sura en stund.

tisdag 22 februari 2011

snö&nässpray

precis NU när jag skulle ta min timmeslånga promenad, tittar jag ut och det snöar.
sluta nu. det räcker. basta. det snöar dessutom uppåt. värt?
jag kryper (jaja, häver då..) väl upp i soffan istället då. gör något roligt i en timme istället och hoppas på att det slutat snöa sen.

förresten så ringde vårdcentralen igen och pratade med min telefonsvarare. jag kan hämta bricanyl när som helst istället, så bebis, du kan komma så fort det slutat snöa samt att jag hämtat ut medicinen på apoteket. dessvärre får jag nog bege mig till ett annat apotek än det som ligger runt hörnet. jag har nämligen varit på apoteket fem dagar _i_rad_ nu. och kvinnan som kommer någonstans från östeuropa tittar på mig som en sträng militär när jag kommer in varje gång. det började nämligen för några månader sedan när jag skulle köpa NÄSSPRAY eftersom jag varit konstant täppt i näsan sen jag blev gravid.
jaha tänker ni nu, men v a r f ö r använder hon nässpray, det står ju ÖVERALLT att det är typ bannlyst och att en ska använda koksaltlösning istället, FYYYYYY!

nu är det så här förstår ni, att under sommaren var jag även allergisk, lika med täppt i näsan och nysningar. eftersom jag jobbar med att träffa människor hela dagarna och dessutom representerar en myndighet, går det tyvärr inte att låta som en förkylning och snörvla och hålla på. jag frågade helt sonika min barnmorska om det var ok att använda vanligt förkylningsspray eftersom koksaltlösningen bara sved lite och gjorde täppan sämre. min barnmorska rekommenderade just nässprayet som jag inte tål (någon tillsats tror jag) och när jag berättade det, föreslog hon att jag skulle använda det nässpray som jag kan använda och sen var det punkt och jag har alltså använt nässpray flera gånger om dagen, med rekommendation av min barnmorska.

för att återgå till öststatsmilitären som jobbar på apoteket runt hörnet, kom jag in dit för några månader sedan och hittade inte nässprayshyllan. så jag frågade. hon tittade på mig (i givakt) och sa: vem är nässprayet till? till mig, sa jag. men du är graaaviiiid? sa hon. ja, sa jag. du ska inte använda nässpray, sa hon. det där har jag pratat med min barnmorska om, sa jag och spände ögonen i henne, så två förpackningar tack, sa jag.
efter den där lilla striden, är det alltid HON som står där bakom disken och jag känner mig lite trött på dels:
1. mig själv
2. att jag går på apoteket varje dag
3. att kvinnan aldrig är ledig.

jag kan förvisso ta den där promenaden (när det slutat snöa) och bege mig över torget och ta det lite större apoteket istället. åh. jag ska aldrig flytta från stan. aldrig.


Archive – Goodbye - Unplugged

bebis, du måste vänta tills torsdag efter klockan 17.00 med att komma ut!

jag har ringt vårdcentralen. "upptäckte" att alla mina bricanyler var slut och receptet gått ut och min barnmorska tittade så strängt på mig när jag var på inskrivningssamtal för evigheter sedan och uppmanade mig att jag själv skulle ha med mig bricanyl vid förlossningen.

och jag har verkligen tänkt sedan innan jul (till och med skrivit upp det på to do-listor) att jag ska ringa vårdcentralen och be om ett nytt recept men det har helt enkelt FALLIT BORT och jag har tänkt "men imorgon då.." och sen har det blivit samma sak igen. jag antar att det beror delvis på att läkarkontakten jag haft på min vårdcentral varit så där.. dessutom brukar jag jämt ha en sån där jätteförkylning varje år i november-december som totalt utblev (graviditeten?) och alltid då be om mer bricanyl eftersom jag jämt måste ha hostmedicin och ibland antibiotika när jag blir så där sjuk..

men tro det eller ej! idag, på en trött-dag (sov typ ingenting i natt) har jag ringt vårdcentralen. och det var ju inte alls jobbigt att få ett nytt recept! dessvärre har jag inte det förrän på torsdag efter klockan 17.00.
så bebis, jag säger det då bara, kom inte innan torsdag klockan 17.00!

(fast egentligen va, så får du komma när du vill bara vi slipper vänta i två veckor typ, bara så du vet bebis, du får gärna komma om en stund om du vill? )

F Y R A

i'm just sayin..
fyra, fucking fyra dagar (eller typ två veckor) kvar till beräknad bebis.

så overkligt. har dessutom fått höra att jag ser "oförskämt pigg ut".
tack.
och när folk frågar: har du börjar känna något än? vad ska jag svara då? vad är det jag ska känna? hur ska jag kunna veta vad det är jag ska känna?

måndag 21 februari 2011

i posten från C

det kom ett litet kuvert med en försenad 30-årspresent på posten idag. tack tack snälla C för halsbandsberlocken! jag har på mig det nu och gillar det jättemycket!!

måndagseftermiddag


eftermiddagen spenderades med finbesök av J, A och lilla M. A och jag fikade på frallor först och sedan kom J och M hit och det blev längd och brago. härlig måndag. det känns redan att den här veckan är bättre än föregående.
jag ska verkligen ta barnmorskans råd att göra något roligt varje dag. en timmes promenad har jag inte fått idag men jag har åtminstone varit ute i kylan en 20-30 minuter. det har småsnöat hela dagen dessutom. inte så att det lagt sig (tack för det) men ändå.

ikväll blir det pay per view och paj.

du kan komma nu, jag har bäddat din säng..




söndag 20 februari 2011

sluta nu..

.. fotografera!!


- Posted using BlogPress from my iPhone

sovrummet..

.. är äntligen klart! det behövs lite plock och fix men på det stora hela är det klart som på så när att vaggan ska flytta in! det känns härligt på något sätt, ljust och fint blev det också!

uppdatering:
jo nu är vaggan i sovrummet! wow..

lördag 19 februari 2011

v. 20 vs. v. 40


kreativt va? (det ser ut som jag lutar mig jättemycket bakåt på den nedersta bilden - fast det gör jag nog inte, faktiskt)

lördag

så lägger sig lördagslugnet. katterna sover eller tvättar sig, D tittar på en wrestling-dvd, vi har ätit frukost med frallor från det nya bageriet, och jag ska snart gå och släppa in de fem minusgraderna i sovrummet och bädda. i eftermiddag ska vi gå på bio och en sväng på stan.
barnmorskans råd igår var att vara ute och gå minst en timme varje dag och dessutom göra något roligt varje dag också. okej då.. det där med roligheter är en definitionsfråga, jag gillar att sitta i soffan och läsa en bok... huvudet är inte på plats än, men barnmorskan sa att det bara är en tidsfråga. allt annat okej, följer kurvan som jag ska, inget att klaga på: förutom att det börjar bli för jävla tungt nu. hej vecka 40.

fredag 18 februari 2011

anemoner



fredag. en vecka sedan jag fyllde 30. blommorna jag fick av mamma och pappa i lördags är fortfarande jättefina. jag har satt ihop båda sängborden nu, bara en byrå kvar.

idag ska jag till barnmorskan. hoppas hoppas bebisen har fixerat sig och att allt är bra (som vanligt). idag är det en vecka kvar tills beräknad födelsedatum. det känns så konstigt. och vilken overklighetskänsla det är att tänka på att vi snart får träffa det där som finns i min mage på riktigt, kanske när som helst..

nej, det blir schäslongen en stund nu, innan vandringen genom parken till MVC startar.

trevlig helg!

torsdag 17 februari 2011

den där utväxten..

sådär då.. utväxten är verkligen färgad och jag känner mig piggare än på länge. var det bara det som var problemet (jag tror att jag ska tänka på det så just nu)?

nu ska jag bädda, fixa garderoben som katterna hjälpts åt att tömma (joo..) och sedan ska jag spika lite på de nya sängborden. hoppas på en fika idag också.
ikväll ska det vara köttfest i lägenheten. jag funderar på vart jag ska ta vägen. egentligen vill jag nog bara vara hemma men frågan är om min näsa klarar av lukter från bacon, köttfärs och korv - på en gång!

dagens

idag slår jag ett slag för UnderbaraClaras inlägg Förlossningsberättelser. tack!

nej men det blev ju ingen bebis i natt heller. så klart (vårt sovrum är ju inte klart, jag har inte läst ut boken, osv). nu är vi i alla fall nere på nio hela dagar, eller som imorgon då, en vecka kvar till BF.
NIO dagar. oh my.

NU ska jag färga håret. det finns ingen återvändo. sjukt skönt när det är färdigt och klart.

onsdag 16 februari 2011

candlemass

ikväll har jag skruvat ihop ett toalettskåp och ett halvt sängbord. vi har tittat på en ny serie som heter mr. sunshine och jag har druckit min kopp mareldste.

nu har jag typ ont överallt och vill bara sova. hoppas att jag kan det. D tror att bebisen kommer i natt. hoppas inte! sovrummet är ju inte klart än!

allt som oftast innan vi går och lägger oss:
Candlemass – Solitude

längtan

åh vad jag längtar tills jag kan ta på mig mina vanliga kläder.
jag är så sjukt trött på mamma-kläderna att jag nästan kräks lite. fast jag måste säga att jag är ganska snygg för att bara gå hemma och inte träffa någon. de kläder jag köpte för att kunna se proper ut jobbet, glider jag omkring med hemma nu. med undantag från mjukisbyxor. aj löv mjukisbyxor.

fast de där mamma-kläderna sitter inte snyggt i vecka 39. på intet sätt. men men, det är så det är att ha en bebis i magen. som jag förvisso gärna skulle vilja ha utanför magen, typ nu.

onsdagstorsdag

av någon anledning tror jag att det är torsdag idag. kanske beror det på att jag tvättar.

natten har varit sådär. ett plötsligt ryggont har uppkommit, jag vet inte riktigt vad det är: kanske foglossning? jag har ingen aning. det gör i alla fall ont när jag går, ligger, står och sitter. har inte tid hos min barnmorska förrän på fredag, känns långt dit, för på något sätt skulle jag vilja gå dit varje dag nu, klaga lite, lyssna på hjärtljud, se om bebisen fixerat sig än. bara ha KOLL liksom.
å andra sidan, det där med barnmorskan. hon är ganska torr. och eftersom jag mått så bra under hela graviditeten, har hon inte riktigt tid med mig, känns det som. jag är liksom inget problem. och även om jag berättar om saker som jag själv kan vara lite orolig över, säger hon bara att allt är helt normalt och att sista tiden är lite jobbigare än resten av tiden. jag hade nog förvisso inte orkat med någon som gullade för mycket med mig. jag känner mig nog ganska obekväm med daltande.


min delvis vakna natt, tillbringade jag med Gudrun Abascals bok Att föda. jag tänker att det är lite dumt att jag inte läst den tidigare, samtidigt som jag tror att jag är i precis rätt sinnesstämning för att ta till mig det som står i boken. jag kan verkligen rekommendera boken till alla som ska ha barn! själv får jag en känsla av att "det här klarar jag" när jag läser. hoppas att jag hinner läsa ut den innan det är dags..

för övrigt tror jag en tur till posten står på listan idag. och kanske färgning av utväxten (vill vara snygg på de första bebisbilderna.. ). jaja, åtminstone en hårtvätt då.

tisdag 15 februari 2011

10 (eller 11)

tio dagar kvar till bf. denna oviktiga viktiga datum.
känns stört. och jag är klubbad.

fast babystrologyn visar fel jämfört med beräkningen. på en dag (fast å andra sidan beror det på hur en räknar). nåja. det är inte så viktigt..
jag undrar hur länge vi måste vänta...

måndag 14 februari 2011

alla hjärtans

D gillar inte ens the cure. men han följde med för något år sedan på en konsert med the cure som varade i tre och en halv timme. jag var i extas. D var uttråkad. och om inte det är kärlek, så vet jag faktiskt inte. vi firar inte alla hjärtans dag. vi tycker att det är ett jippo. men trots det kan jag så här två minuter innan klockan blir tisdag, inte låta bli att spotifya två av världens vackraste kärlekssånger. bara för att.

The Cure – Lovesong
however far away i will always love you
however long i stay i will always love you
whatever words i say i will always love you
i will always love you

The Cure – One More Time
i'd love to touch the sky tonight
i'd love to touch the sky
so take me in your arms
and lift me like a child
and hold me up so high
and never let me go
take me
take me in your arms tonight

update

okej! det blev en tigerkaka i alla fall!
in i frysen!
och god blev den också. så sjukt god.

it's just another day..

irritation! alltså!
här går jag hemma och är jättegravid och ingenting ordnas. jag är så trött på att ringa mitt jobbs växel och begära att få prata med chef efter chef men ingen svarar. min chef är sjuk och nästa chef svarar inte. det ÄR INTE MENINGEN ATT JAG SKA HÅLLA PÅ MED SÅNT HÄR just nu.
jag förstår inte hur det får lov att gå till så här, i KOMMUNEN. det är ett papper som ska ut, ett papper jag skulle ha haft för en och en halv månad sedan, som blivit fel på alla möjliga vis. fel personnummer, fel anställning, fel lön, fel fel fel fel.. det är tur att jag har så fina kollegor som hjälper till med vad de kan.

annars är jag jättetrött. och lite håglös. och vill helst vira in mig i täcket och inte göra någonting. inte ens sådana saker som att äta. kanske dricka mareldste med två skedar socker. jag har "tänkt" baka och laga mat och och bunkra upp i frysen men jag orkar inte. antar att det får bli D som gör lite av det, och hallå, världen lär inte gå undan för att jag inte bakat den där tigerkakan eller de där chokladmuffinsen.. (fast smeten, åh den är jag sugen på)

söndag 13 februari 2011

v. 39 (38+1)

nu känns det kan jag säga. på riktigt. det är tungt, jobbigt och det gör ont då och då. hela magen rör på sig och jag sover nästan ingenting under nätterna. vänder och vrider på mig och jag vaknar av konstiga drömmar. det känns lite så här: kom nu bebis! kom!

lördag 12 februari 2011

fredag 11 februari 2011

11022011 - glimtar av en födelsedag




fin födelsedag och jag är inte längre 20-någonting. lugnt och skönt, med en massa telefonsamtal, blomsterbud, sms och hälsningar på fb. ikväll thaimat, sova i soffan och nu chips och film.
imorgon kommer mamma och pappa.

onsdag 9 februari 2011

soja

åh! älska att inte vara så pretto med mat.
ikväll har jag själv-kväll och jag ska käka pommes och sojakorv. önskar att jag dessutom kunde käka framför tv:n men det finns en mage som tar emot så köksbordet tillsammans med en tidning och p3 fungerar hur bra som helst.

lycka: sol, fika och böcker

vilken fin eftermiddag. sex stycken pocketböcker för sammanlagt 100 spänn, fika med Y och sol på det. det kanske är vår i alla fall? eller...?

på vägen hem gick jag in på coop och handlade typ tre saker. det var jobbigt att gå hem. det här trycket neråt liksom. huu.

varannandagströttheten

jag förstår det inte!
det är trötthet så in i döden varannan dag. och de där trötta dagarna börjar alltid med att jag vaknar och är jättepigg vid halv fem. och sen lagom till att jag borde stiga upp, blir jag trött igen och somnar om. och sover. och kan inte vakna. nu ligger förvisso tvätten i maskinerna och och jag ska äta frukost, klockan är BARA kvart över nio och jag hinner nog tvätta fram tills 12 men ändå...

måste ringa en massa samtal. måste måste måste.
och igår som var en sån bra dag.

fast i eftermiddag ska jag träffa Y och fika. det ska bli fint. hon läser till barnmorska och jag ska genomskjuta med konstiga frågor.. eller.. ja, vi får väl se.

oavsett så är det tungt. jättetungt. och idag är jag trött och därför gnäll. jag gillar helt enkelt inte de här dagarna.

tisdag 8 februari 2011

vänner för livet

hagmans bok är precis så bra som jag trodde.
önskar liksom att den aldrig tar slut.
även om jag har en del böcker jag gärna hinner läsa innan bebis ankomst. sen vet en inte riktigt hur det blir...

tillbaks till boken!

packs of three

statusuppdatering på facebook, ett album från 2006 med ett av mina favoritband leder till de gamla albumen, så klart. som dessutom namngett den här bloggen (Arab Strap – The Week Never Starts Round Here) och som gett mig ett nick som jag använt på nätet i nästan tio år (Arab Strap – Philophobia). jag minns när jag upptäckte Arab strap, en artikel i tidningen Bibel, och sedan en live-spelning i p3 live. jag beställde Elephant shoe (Arab Strap – Elephant Shoe) i en affär vid havet, jag tror att det tog två månader innan den kom, så länge valde jag att lyssna på p3 live-spelningen på kasettband.

konstigt nog har jag nog inte skivorna efter 2003. nog lika bra att beställa. snusk och knark liksom. med stråkar och trummaskiner. fångas inte ALLAS intresse nu?



Arab Strap – Packs of Three
Arab Strap – Cherubs - Explicit Version

måndag 7 februari 2011

utslag

det kliar helt okontrollerat i hela ansiktet. huden är röd och varm.
en gravidåkomma? jag tror att jag måste komma i kontakt med min barnmorska. det här är ju helt sjukt.

söndag 6 februari 2011

v. 38 (37+1)

vår?

nej det är inte vår för att solen skiner lite. det ä r februari. än ska mars och april komma med sitt gåtfulla väder och sitt växlande.

igår föll vecka 38 in och det märks att det inte är så många veckor kvar tills bebisen ska komma. åtaliga mail, chat-konversationer, sms och så vidare, varje dag i en vecka nu. HUR GÅR DET? HUR MÅR DU? det är fint. jag är skittrött, trött på magen, trött på att inte riktigt kunna böja mig eller komma upp från soffan, orkar inte riktigt med saker om dagarna men annars mår jag BRA. och än är det typ tre veckor tills bebis ska komma. visst, bebis kan komma när som helst, men snälla någon, sluta stressa oss.

för övrigt håller jag på att packa BB-väskan. ojoj säger jag. jag som hatar att packa i vanliga fall, tycker att det här är sjukt svårt och jobbigt. jag vet inte hur många listor jag tittat på, men kan i alla fall inte bestämma mig för vad som är nödvändigt och inte.
(och så den där känslan: att personalen ska skratta åt en för att en har så mycket onödigt med sig, å andra sidan: det går inte att tänka så)

fredag 4 februari 2011

fredagslugnet

bara tanken på att jag skulle ha jobbat till 22.50 ikväll och att jag faktiskt är hemma och ledig istället gör mig så sjukt glad.

det är en bra dag idag. ett besök hos barnmorskan i förmiddags, när jag gick genom parken hem, sken solen och det blåste nästan inte alls. det gick bra hos barnmorskan. huvudet har lite lite rörlighet kvar, alla värden är bra och jag har fått svar på en del frågor jag hade. det går inte att läsa sig till allt och i det här fallet var det väl tur att jag har munnen (och huvudet) med mig.

vid 13 hämtade jag mamma vid centralen och vi åkte buss vidare till värnhem och entré. vi fikade på Mormors bageri och sedan fortsatte vi in i malmös mest amerikanska köpcentrum. köpte inte mycket men hittade en tröja på NoaNoa som det var 70% på. tror inte att jag kan ha den nu men sen, när magen försvinner...

vid 15 åkte mamma och jag buss hem. tio minuter senare kom pappa med bil från gbg (varit hos min syster) och han hade vaggan med sig! äntligen är den här! fina vaggan som min syster, jag och min systers söner sovit i de första månaderna. dessutom är det min farfar som gjort den, så det finns så mycket känsla och kärlek i den. jag ska bädda den och sedan fotografera den imorgon när det är dagsljus. jag har till och med laddat batterierna i min systemkamera för sakens skull (det får typ vara slut med mobilbilder nu..). vi fikade och sedan åkte mamma och papppa hem till havet.

ikväll har jag sett greys anatomy och D och jag har ätit god middag. nu ska jag sätta mig i soffan och titta lite på TV (läs SOVA) en stund. åh. jag är liksom nöjd och glad. härlig känsla.

onsdag 2 februari 2011

lill-lördagseftermiddag

i'm just saying..
gott var det i alla fall. har varit på föräldrautbildning idag och sedan sovit i schäslongen. jag är skittrött hela tiden. tog i alla fall en promenad (som jag lovat mig själv att jag ska göra varje dag) nu i eftermiddags, gick på ica och på apoteket och nu ska jag röja lite här hemma.. om jag orkar.

det här med att ha slutat jobba förresten. det känns ganska konstigt. eftersom det varit något jag först gjort på timmar och sedan haft tidsbegränsade vikariat. nu helt plötsligt är jag ledig OCH har en fast tjänst att gå tillbaka till.
jag tror att det tar ett tag innan jag släpper det. fast tanken på att jag e g e n t l i g e n skulle jobba torsdag-fredag den här veckan och helt sonika INTE kommer att göra det, känns rätt bra faktiskt. det kanske inte alls kommer att ta lång tid. jag har kanske till och med redan släppt - i alla fall arbetsbiten. kollegorna däremot.
vi arbetar så nära varandra i så många timmar, att jag nog kommer att sakna dem. var och en på sitt vis (förutom en typ).

tisdag 1 februari 2011

februari

någon hade skrivit något i stil med "yes we did it again! januari är slut nu" på sin statusrad på facebook.
jag vet inte riktigt vad jag känner?