torsdag 31 maj 2012

vakennatten

hemsk natt med vakentid i tre och en halv timme. hela den där spädbarnsperioden rullades upp igen. det är tänder, två som nyss brutit upp och fyra på väg genom tandköttet. efter att sjungit, smekt och pratat mjukt i en timme, fick vi gå upp och byta blöja och borsta lite på tänder och tandkött. sen dracks det vatten, vrålades än mer och slutligen däckade E med tandborsten i ena handen och min iphone i den andra. hulkande och alldeles för trött, halv fem imorse.

och D försov sig. så klart. 

nu på förmiddagen har E gått omkring i lägenheten och bara gråtit, hittat något, som han egentlligen inte får leka med, varit lite glad en stund, för att sedan brista ut i okonrollerad ledsenhet. och gäspningarna har varit de största på länge. 
vi gick ut en stund, lekte i sandlådan, jagade bollen, tittade på fåglarna och någon enstaka katt. E pekade och sa katt, till och med till en snigel men efter en stund gick inte ens utetiden att avleda. upp i lägenheten, försöka få ner honom i barnstolen för lunch men han bara skrek och skrek, så det blev ett blöjbyte, alvedon och en och en halvs timme ligga nära, så nära i vår säng tills han somnade. när jag lyfte över honon, vaknade han och grät igen. men jag gjorde mig okänslig och gick ut och stängde sovrumsdörren. nu sover han, med huvudet vid fotändan.

det finns inget så jobbigt som när han är så här ledsen.

imorgon har D och jag banktid. det kan hända att vi är med hus i slutet av den här veckan. jag har, så att säga, redan flyttat in...

onsdag 30 maj 2012

barndomsvänner



idag har E och jag besökt en vän sen högstadiet. vi är några stycken som hållit kontakten sedan dess och idag var vi fyra plus barn hemma hos Y i den finfina lägenheten på andra sidan parken. vi kom på att vi har barn födda -08, 09, -10, -11 och -12, roligt att se dem tillsammans. det bjöds på fika i form av ost och kex, butterkaka, te och smoothies åt barnen. mycket lek och mycket prat. en fantastisk eftermiddag helt enkelt!

ka-ka katt


OMG

stora saker på gång. det är inte lite pirr i magen just nu.
i'm just saying... 

E håller på att få hur många tänder som helst. bara skrik, gråt och ändlösa mängder med saliv. hu.
min föräldraledighet börjar gå mot sitt slut. fyra och en halv vecka kvar. blandade känslor vart det här...

tisdag 29 maj 2012

en annan historia

.. är att min systers visakort tydligen också blivit skimmat. fast koden verkar inte ha "kommit med" riktigt då någon försökt ta ut pengar på kortet 25 gånger. därefter spärrade banken kortet. 

jag känner mig typ lurad. i fortsättningen ska jag ta ut alla pengar jag får in på mitt konto och ha i sedelklämma. och bankomater... ska vi inte tala om. jag får ta ut pengarna på ica. 500 kronor åt gången liksom. nej, så farligt är det nog inte, men så klart påverkar det här mig.

söndag 27 maj 2012

ps

jag läste ut en bok på semestern!

nu har jag dessutom konstruerat en läshög. inspirerande!

verkligen

tillbaka i verkligheten. det har varit oerhört skönt att åka på semester, lyxigt på något sätt.
restaurangbesök varje kväll, bada i medelhavet och sovsola i skuggan vid poolen på eftermiddagarna.

vad som inte är så kul är att någon tömt mitt konto. poff! alla pengar borta. tydligen någon som tagit ut pengar i usa, phoenix i arizona. känns lite skumt med tanke på att jag var på en grekisk ö hela semestern. nåväl, nytt visakort på väg och förhoppningsvis får jag väl pengarna tillbaka om några veckor...

lördag 26 maj 2012

det kunde vara värre...








- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 17 maj 2012

vi drar

packa är något av det värsta jag vet. har alltid varit.
när jag var liten gick jag och min syster hos en dagmamma. hon hade inga leksaker där, så varje söndag packade vi "kassen". jag hatade att ta fram leksaker som jag skulle ta med. min kasse var av rött jeanstyg med två stora fickor på ena sidan. 

idag har vi packat. och packa ska vi. tidigt imorgonbitti åker vi till medelhavet i en vecka. det ska bli så skönt. så himla skönt att komma bort. det här med packandet alltså. vore det inte för det... 

SEE YOU!

onsdag 16 maj 2012

mad season

jag vet inte vad som hände, jag vet inte om jag ens behöver förklara.
jag hamnade någonstans mittemellan allting, jag läste inte, jag skrev inte, och jag saknade det INTE. det enda jag gjorde var att titta på greys anatomy, vara med E och D och träffa lite vänner. det har jag gjort nu och nu tror jag att jag är ganska färdig med min *bloggpaus*.
kanske blev jag skygg för offentligheten som faktiskt finns i en blogg. det är inte en pappersdagbok och kommer aldrig att bli. 
jag funderar fortfarande på hur jag vill ha det, om jag kanske ska börja om från början på en annan adress, för en annan publik, få innehållet annorlunda, göra om göra rätt och så vidare. 

jag tror förvisso att jag gillar the week never starts around here alldeles för mycket för att göra något av det. jag designar väl om och börjar på nytt.. utan att blicka bakåt eller något liknande. 
oh well. vi ses. 



(kanske)

måndag 14 maj 2012

ekot

ja men hallå?
snart snart.. kanske. för tillfälligt är inte datorn min högsta prioritet. men juni kanske är månaden då det händer..