lördag 12 mars 2011

day 09 – a book you thought you wouldn’t like but ended up loving

jag trodde aldrig aldrig att jag skulle läsa något av Jens Lapidus. för mig kändes det som om Stockholm Noir-böckerna var så matcho att jag helst skulle vilja spy. men så vart det pocketrea på ICA och jag köpte Snabba cash i alla fall.

det var för två somrar sedan. den där boken, den stack i mina ögon och när människor i min närhet pratade om Lapidus, ville jag helst kräkas och säga något om att det minsann inte var "riktigt litteratur det där".  så började jag i alla fall läsa Snabba cash, och alla mina fördomar införlivades. 

bäst av allt: Rolando hade kontakter med OG-snubbarna. gav öppningar. gav privilegier. fixade feta förmåner. tillgång till mobiler, braj, koks om man hade röta, porrblaskor, mäsk. fler cigg.
Jorge lockades av gängen. men visste också faran. du binder upp dig. du lämnar ut dig. du ger dem förtroende - de blåser dig. 
 han glömde inte hur han hade blivit bränd. juggarna sålt ut honom. lagt honom på rättegång. satt inne på grund av Radovan - kuksugarnas kuksugare.  (s.19)
jaha, tänkte jag. det är ju ungefär som snacket går en dag på jobbet... sugen på att läsa sånt där i 500 sidor. men på något sätt, drev det där språket och den övervåldsamma handlingen boken framåt och jag kunder inte sluta läsa!  så, there you go! jag gillart!!


Det här inlägget är skrivet i förtid och är tidsinställt.

2 kommentarer:

  1. Visst gillar man det! Riktigt bra, spännande!

    SvaraRadera
  2. Hej. Vad händer? Börjar bli lite orolig. Mår ni bra? Är hen ute?

    SvaraRadera