lördag 30 oktober 2010

pocket och påhitt: frågor och svar


* Vilken genre eller författare gillar du bäst?
jag läser mest romaner, biografier och deckare. bland mina favoritförfattare finns t ex Lars Kepler, Haruki Murakami, Joyce Carol Oates, Douglas Couland, Stieg Larsson, Kristine Falkenland och Anna Gavalda.

* Vilken genre eller författare är du nyfiken på?
hm, svårt.. jag tycker att jag läser det mesta av de flesta. men något eller någon jag är extra nyfiken på just nu, vet jag faktiskt inte. jag vet att jag tidigare sagt att jag var nyfiken på mons kallentoft, men jag har läst en bok och har en andra på listan över böcker jag borde läsa snart. faktaböcker har jag aldrig skönläst nästan.. har ju blivit en del när jag studerade men det är några år sedan nu. fast jag skulle nog vilja läsa något av Elly Griffiths, det har jag aldrig gjort.

* Vad har du läst, men tänkt "Aldrig mer!" om..?
Liza Marklund. och Jan Guillou, Björn Ranelid och Ulf Lundell. jag tänker nästan i samma banor om Camilla Läckberg och Denise Rudberg, med skillnaden att jag var lite nyfiken tidigare - men nu fått lite avsmak.

* Finns det någon författare som du samlar på? Har du allt?
jag tror generellt att jag samlar på de författare jag verkligen gillar. här finns en lista på de de Oates-böcker jag äger. annars har jag nästan det mesta av de flesta. john ajvide lindqvists hanteringen av de odöda saknar jag. och jag är väldigt nyfiken på hans nya bok Lilla stjärna, fast den har nog inte hunnit komma ut på pocket ännu.

* Finns det någon lista publicerad, över vad du har läst genom åren?
det finns ganska mycket information i högermarginalen här på bloggen. om en inte vill leta, finns en lista här på vad jag läste 2009 men om en vill titta på vad jag läst i år får en snällt titta i högermarginalen.

* Annat litterärt, värt att veta..?
jag läser oftast inte två böcker av samma genre efter varandra. förutom i somras när jag bara läste kriminalromaner.

* Vad äter du för godis?
jag gillar choklad. bumlingar (helst blå). annars är jag inte jättesugen på godis nu för tiden. däremot gillar jag ostbågar väldigt mycket these days.

* Naturgodis - ätbart eller inte..?
absolut ätbart men ingenting jag brukar äta.

* Dricker du te eller kaffe? Favoriter? Odrickbart?
jag dricker massor av te! jag har mina favoriter men de får gärna smaka lite blommigt och bergamott. gillar också chai. dricker oftast grönt te (som heter mareld) på morgonen . annars dricker jag vanligt bryggkaffe när jag jobbar. antar att det hör till när en är kommunalt anställd..

* Hobby?
jag läser böcker, fotograferar, ser på film, umgås med min sambo och med mina vänner. jag önskar att jag inte hade så lite tid och så mycket att göra på den lediga tiden. jag tränar också, försöker träna i alla fall... det blir mest yoga men tänkte prova på gravid-vattenjympa om ett tag.

* Favoritfilm?
sedan jag blev gravid gillar jag inte skräck och splatter. helst får det inte förekomma några barn i filmerna heller. skulle tro att söta chick-flicks, high school-filmer och riktig action passar bäst just nu. annars är jag mycket svag för science fiction.

* Favoritmusik?
det är sällan tyst i det här hemmet. det spelas mest metal när sambon är hemma. spelas mycket metal när det bara är jag hemma också förvisso. jag gillar allt från Antony & The Johnsons – Cripple and the Starfish, The Cure – The Kiss , Nightwish – Sleeping Sun till Unanimated – Dead Calm.

* Stjärntecken? Favoritfärg?
jag är vattuman och gillar inte pastellfärger. lila, svart och grått gillar jag däremot.

* Samlar du på något?
ryska gummor och böcker. ja, och jag gillar örhängen också!


längst ner i högermarginalen finns det länkar till de andra bokbytena jag varit med i. det är bara att klicka runt, och kära bokvän, ställ frågor om det är något du undrar över!

1 kommentar:

  1. Tack för alla svar! jag hoppas att jag ska kunna komma på något riktigt härligt att stoppa i din påse... Ta hand om dig till dess!

    SvaraRadera