fredag 30 juli 2010

åter

..efter helgen.

torsdag 29 juli 2010

kvällsmaten

so far, so good


imorgon bär det av till havet igen. det känns så roligt. A ska gifta sig och jag får vara vid hennes sida, från imorgon tills på lördag när det barkar. det är med en stor glädje jag åker till havet igen. trots att jag är alldeles för trött, har lite hemlängtan och helst vill klappa kattkorvarna i all evighet. jag hoppas på sol och varma vindar, bad i havet och ett vackert bröllop.
jag ser verkligen fram emot helgen!

onsdag 28 juli 2010

this is my hometown

nu är jag tillbaka från havet. det har varit härligt fina avkopplande dagar med mamma och pappa och syster med familj. vi har varit på bröllop och vi har ätit goda maten, varit på utflykt och ätit glass vid havet. bästa starten på semestern, på riktigt. speciellt efter allt tråkigt på jobbet i fredags.

ja, och så släppte jag den där bomben också...


Eskobar – My Hometown

lördag 24 juli 2010

torsdag 22 juli 2010

snart semester

åh.
nu börjar nedräkningen. semester. alltså! idag och imorgon, sen är det ledighet som gäller (förutom nästa torsdag då jag hoppar in, typ kör bil och låter allt bero). det känns fint. nästa vecka betyder också ett steg närmare verkligheten.. den nya verkligheten. det känns konstigt, spännande och lite overkligt.

vädret är mulet, åskan mullrar i utkanten av stan. nu ska jag ta en snabb dusch, tvätta av mig nattsvetten och sedan bär det av till Jo för fika. sen: tio timmars jobb. jaja, jag står väl ut då..

Stone Temple Pilots – Still Remains

onsdag 21 juli 2010

i mamma och pappas trädgård




kiviks marknad






igår tog jag en endagsutflykt hem till mamma och pappa och kiviks marknad. det var många år sedan jag var där men det var sig likt. krimskrams blandat med annat krimskrams. dock hittade jag bland allt skit ett stånd med baglady-smycken som var jättebilliga! kiviksmarknad alltså!

måndag 19 juli 2010

åh kvällsmaten!

nudelsallad thai med räkor, hur gott som helst. och enkelt att tillaga dessutom!

åh nej

alltså den här solen.
i natt jobbade jag och såg på filmen Sylvia som jag fick av min hemliga bokvän. jag städade också ett kök, diskade tallrikar där det fanns såsrester och plockade bort pizzakartonger ur skåp med intorkade salladsrester. folk är så renliga av sig. speciellt när de bor någonstans som inte är deras eget under en begränsad tid. så där stod jag i ett kök klockan 00.00 och svor över kvinnor som inte kan hålla rent och diska ordentligt.
jag åt philadelphiamackor med körsbärstomater och tog bilen hem klockan 06.00 i morse. nu har jag två lediga dagar till, två arbetsdagar och sedan semester på riktigt. med bröllop. och bröllop. måste fixa en del saker. som något att slå in min kropp i så att valkarna inte syns så väl. liksom. men inte idag inte. för idag tvättar, diskar och slappar jag. snart kommer D hem och det bär av med bilen till stormarknad. älska svenssonlivet eller? (hur svensson vi någonsin kommer att bli går att diskutera dock). imorgon ska jag åka till havet och gå på marknad med pappa. det är faktiskt som semester redan.

efter de här dagarna på resande fot är jag så sjukt glad över att jag äntligen är hemma.

starlet

det går faktiskt inte annat än att gilla den här bilen som följde med oss hem från Blekinge. nu är hon vår och hon kom 1987. toyota starlet liksom. välkommen till malmö.

stockholm i tre bilder och lite text



förutom tåg-åkandet var Sthlm fint. jag kom fram på eftermiddagen i onsdags och A mötte upp på T-centralen. vi åkte till förorten vid mälaren och efter att vi handlat cyklade vi iväg på kvällen för picknick vid mälaren. härligt. på torsdagen solade och badade vi och på kvällen grillades det. i fredags åkte jag hem men vi hann med en shoppingtur på förmiddagen.
jag gillar inte x2000 men ska inte gå in närmare på det just nu i alla fall.
när jag kom fram till malmö i fredags kväll skyndade jag mig hem för att sedan åka och jobba natt. bu så trött jag var.

lördag 17 juli 2010

mot Aspö

som om det inte vore nog med att vara i den svenska huvudstaden i några dagar, fara hem och jobba natt. nu ska jag dessutom vidare till Aspö med Ds familj lördag till söndag. härligt. sommar. stress! men jag gillar det liksom.


ps. bilden är min egen men av någon anledning gick den inte att vattenmärka?!

tisdag 13 juli 2010

...

jag blev plötsligt så där glad att jag började gråta. det var, länge sedan det hände sist?
på något sätt hoppas jag att det blir många sådana: oförberedda glädjetårar.

imorgon åker jag till STHLM!

söndag 11 juli 2010

möhippan

igår, på säkert årets varmaste dag, hade vi möhippa för kära A (i den rosa hatten).
det blev en väldigt rolig dag om än varm (alltså, det känns som om en måste påpeka det faktum hur varmt det verkligen var, flera flera gånger) dag.
vi började med parkhäng, A fick berätta hur hon kände oss och därefter fick vi berätta ett minne om A. många härliga skratt blev det och efter en stund åt vi ost och bröd i skuggan. på eftermiddagen kom det en kvinna och höll skrattyoga med oss. det kändes lite tillgjort till en början men många övningar gjorde en faktiskt ganska uppmjukad. spänningarna släppte på nått vis. rekommenderas!
efter skrattyoga tog vi oss till kanalen där Flotten väntade. musik och mat och faktiskt lite lite fläkt. på kvällen bar det av hem hit för singstar och sedan blev det utgång på KB. det var en fantastisk dag och det känns fint att det blev så bra med allting eftersom Jo och jag planerat i många månader. härligt!!

sommarskönt bokbyte - ankomsten

kära bokvän, vilket paket du skickat till mig!
tre böcker: Djur av Joyce Carole Oates, 80° från varmvattnet av Karin Alfredsson och Boktjuven av Markus Zusak. jag har inte läst någon av böckerna så jag ser verkligen fram emot att börja läsa. har haft böckerna på mitt nattduksbord och bläddrat lite de senaste kvällarna. i det lyxiga sommarbytet fanns också ett glassogram, ett choklad, te, örhängen, bumlingar (!) och en film som heter Sylvia.

jag tror att min bokvän bor i lund, eftersom teet är köpt på tehuset java och heter lundablandningen! berätta vem du är! och än en gång ett stort tack för det fina paketet. jag är ledsen att det dröjt innan jag presenterade innehållet.

torsdag 8 juli 2010

en lista


  • idag började min fyradagarsledighet. jag är helt slut och det känns som om jag jobbat i ett streck sedan veckan innan midsommar. lite beroende på hur en räknar, är det lite så också.
  • dagen har jag tillbringat mest i sängen. jag har läst och sovit omvartannat. jag har inte varit allergisk eftersom jag inte varit utomhus mer än en gång på hela dagen. min näsa mår bra av det.
  • jag har även städat stora delar av köket, badrummet och hallen. i badrummet har jag slängt en massa saker. typ krämer som gick ut 2007. jag förstår inte varför jag köper på mig så många olika men alltid använder samma i slutänden.
  • jag har funderat en hel del på de där 100 000 som F! grillade upp i Almedalen. när jag först hörde talas om det, fick jag avsmak för alltihop. jag förstod verkligen inte vad det skulle vara bra för och blev lite irriterad. men ju mer jag funderar är det trots allt en ganska smart sak. jag vet inte om jag rättfärdigar det helt och hållet, men det finns en poäng. och så klart skulle de där 100 000 komma till bättre användning genom att bli skänkta till hemlösheten, , fattigdom eller forskning av elaka sjukdomar. men förutom det. en stor pr-sak. och det var det som var meningen. jag vet inte riktigt hur jag ska utveckla det.
  • imorgon ska jag tvätta! i det här hemmet har det inte tvättats sedan midsommar. varför? här glömmer vi också tvättider. antagligen för att vi jobbar så mycket. var är min semester?
  • på onsdag åker jag trots allt på en minisemester till Stockholm och A. det ska bli skönt, avkopplande och jag ser fram emot mina timmar på tåget.
  • jag hoppas att jag läser ut Fladdermusmannen snart, så att jag kan börja på en ny bok.
  • livet alltså! trots allt!

Paola – Yours To Keep

onsdag 7 juli 2010

oh my god

vad trött jag är. aldrig varit så här trött förut.


Strip Music – Oh My God

tisdag 6 juli 2010

PAKETET ÄR HÄR!!!

Åh fina bokvän! TACK TACK TACK!
jag fick avi och sambo hämtade ut på posten! imorgon ska jag fotografera och tacka lite till!!!

vilket LYXIGT paket!!!

jag längtar..

efter semester, ledighet, vara pigg och full med energi.

vill inte gå som i en dvala, jobba hur mycket som helst...

lördag 3 juli 2010

lördag

varit en sväng på stan. när jag kom hem var jag alldeles yr, det har varit så varmt ute idag att jag nog fick vätskebrist..
eftermiddagen tillbringade vi hos Ds syster, vi grillade och åt massor med gott, satt i skuggan och det var så skönt. det är skönt att komma ut på landet då och då. det fläktade åtminstone där.

nu ikväll ska vi gå till Tröls då Hannas orkester spelar. det är en skön lördag det här. jag önskar att den inte tog slut.

fredag 2 juli 2010

hej helg

fatta! ledig dag imorgon! och lördag!
jag skulle kunna sova i en hel vecka men ikväll ska D och jag äta ute och låtsas att vi är vid medelhavet.. eller ja, mer i karibien kanske... 27 grader varmt i malmö. och varmare blir det..?