torsdag 4 november 2010

blonde


nu är blonde av Joyce Carol Oates utläst! det har tagit jättelång tid och jag vet egentligen inte varför. kanske beror det på att jag med jämna mellanrum gav mig ut på internet och letade sanningar som omskrivits/försvunnit/lagts till i romanen. jag är fullt medveten om att det inte är en BIOGRAFI om Marilyn Monroe, men att läsa nästan 900 sidor utan att riktigt veta vad som är sant eller inte, fick mig att vilja gräva lite själv.

trots att det tagit så lång tid att läsa, tyckte jag väldigt mycket om boken. på riktigt.

3 kommentarer:

 1. Visst blir man nyfiken på vad som skulle kunna vara sant och vad som är författarens frihet. I My sister, my love är det samma sak, där baserar sig romanen på ett omskrivet kriminalfall. Såååå bra!
  http://joanna-ochdagarnagar.blogspot.com/2010/07/my-sister-my-love.html

  SvaraRadera
 2. ja! jag antar att det är hela grejen på något sätt!! jag fick faktiskt My sister, my love i ett av En bok om dagens utbyten för ett tag sedan... ska se till att läsa den, men har en del böcker jag tänkt läsa innnan dess :)

  SvaraRadera
 3. Den är riktigt bra och den berörde ett väldigt aktuellt ämne för mig - barn som far illa på grund av föräldrarnas inkompetens/ointresse. Den var väldigt gripande för mig, kanske extra eftersom vi alla har en ryggsäck med oss in i läsningen och just den boken landade i min...

  SvaraRadera