torsdag 13 augusti 2009

ett minne om en gammal orchidé och nya krukorför sex år sedan var jag skitledsen. det jag trodde att jag hade försvann (vilket senare visade sig vara det bästa som egentligen hänt mig) och sommaren 2003 kantades av tårar, nästan ingen mat och lite för mycket festande (crazy summer -03, hade en crazy summer -04 också men inte av samma anledning, egentligen).
i slutet av juli kom mamma och pappa hem till mig, i min lilla tvårumslägenhet på vinden. de hade med sig god mat och en orchidé. det var min första orchidé, jag hade länge längtat efter en men jag var fattig student, gick sommarkurs i förvaltningsrätt och nyss hade mitt liv totalvänt och rasat samman. att köpa en orchidé kom liksom långt ner på listan..
på något vis har den här orchidén kommit att symbolisera livet efter -03. hur jag sakta men säkert kom på fötter igen, såg världen i ett annat sken utan tvånget att gå på tå, ta hänsyn och ett slags medberoende.
när D och jag flyttade hit, sålde jag min älskade vind, under lägenhetsvisningen homestylades lägenheten och jag köpte in några extra orchidéer. när jag sedan tog hem dem hit, smittade de alla de andra blommorna med ullöss. min orchidé, som jag fick sommaren -03 blev även den smittad men oavsett hur många kryp det fanns på den kunde jag inte slänga den. så den fick ha sina ullöss ifred. jag tvättade den med såpa, stoppade ner skadedjurspiller i jorden trots att den blommade. så här två år senare, blommar den igen med en viss mutation (sista bilden) och varje gång jag ser den, tänker jag på hur lyckligt lottad jag faktiskt är.
de nya krukorna köpte jag i karlskrona i en liten söt affär som heter Gyllene Liljan. där jag skulle kunna köpa hela mitt hem.

1 kommentar:

  1. fan vad fint du skriver, jag blir rörd. jag vill typ tacka dina föräldrar för den orchidén. /k

    SvaraRadera