onsdag 30 november 2011

hej igen, bokvännen!

här kommer svar på frågor. kan du inte läsa dig mätt, finns det frågor och svar längst ner till höger i bloggen också, det finns sex gamla bokbyten att titta på!

* Vilken genre håller du dig helst till då du läser? jag gillar att blanda och läser nästan aldrig en bok i samma genre efter varandra (undantag krimsommaren 2010). romaner, deckare, biografier, sci fi och en och annan fackbok. om jag bara fick välja en genre... skulle det nog bli romaner, helt enkelt.
* Favoritförfattare? favoritförfattare har jag ingen. men någon som jag tycker väldigt mycket om är Joyce Carol Oates, Douglas Coupland, Christine Falkenland, Lars Kepler, Stieg Larsson och Anna Gavalda. jag försöker köpa på mig de flesta av böckerna ovannämnda författare skrivit. dock har jag inte allt av Joyce, men det finns en lista med vilka av böckerna som finns i min bokhylla!
* Läser du på andra språk än svenska? jag läser enbart på svenska. tråkigt kanske, men jag gillart!
* Lyssnar du på böcker? jag har verkligen försökt att lyssna på böcker men det går a l l d e l e s för långsamt. jag vill kunna läsa i den takt jag är på humör för och jag uppfattar oftast ljudboks-läsaren som som sävlig och väldigt långsam.
* Samlar du på böcker av någon särskild författare? jag vill ha allt med Joyce Carol Oates!
* Har du någonstans publicerat en lista över böcker som du har läst eller som du äger? här finns böcker som lästes 2009. och här finns böcker som är lästa 2010. här i bloggen finns en lista på de böcker jag läst under 2011, vilket inte är speciellt många om en jämför med tidigare år. det kom liksom en bebis i vägen...
* Vad är du ute efter, då du läser? jag brinner för litteraturen. jag vill att en bok och dess historia ska ta tag i mig och liksom skärma av mig från verkligheten. där, är min läsupplevelse. det är klart inte alla böcker som gör det där med mig, men när det händer, då är det riktigt riktigt bra!!
* Finns det någon genre eller författare som du undviker? Vilken? jag underviker Liza Marklund, Ulf Lundell, Jan Guillou och Björn Ranelid.
* Vad har du läst, men tänkt "Aldrig mer!" om..? alltså jag läste Sisela Lindbloms De skamlösa och det är på rikitgt det sämsta jag någonsin läst!
* Finns det någon genre eller författare som du gärna vill prova på, men inte kommit dig för? Vilken? nej inte vad jag kan komma på direkt.
* Finns det några särskilda titlar som du letar efter och som du skulle bli riktigt glad över att få? böcker av Joyce Carol Oates! och girlfriend in a coma av  Douglas Coupland!
* Finns det någon författare som du samlar på? ja men JOYCE då!!

och här kommer lite om mig själv:

* Vad gör du helst på fritiden? den lilla fritid jag numera har, efter att fått barn i mars i år, spenderar jag gärna med en bok, tittar på serier och hänger på nätet. jag träffar gärna vänner och jag gillar att shoppa och fika. då brukar gossebarnet följa med. han följer faktiskt med över allt, nästan.
* Samlar du på något? nej, inte direkt. jag gillar halsband och har ganska många. jag gillar örhängen också. ryska gummor!
* Favoritfärg? lila, rött och svart!
* Teve-serier som du uppskattar? the walking dead, misfits, greys anatomy, lost, fringe, criminal minds, the big bang theory, how i met your mother, lostgirl, being human och friends.
* Favoritfilm? ser allt från splatter till chic flick-komedi. men efter barnafödandet, ser jag hellre sådant utan läskiga barn och för mycket blod.
* Föredrar du te eller kaffe? kaffe dricker jag för att jag behöver kicken, te dricker jag för att det är gott! så jag föredrar nog hellre te. jag gillar te som är blommigt, lite rökigt och har smak av bergamott.
* Vilket slags godis tycker du bäst om? Och hur är det där med naturgodis, egentligen..? jag gillar choklad. choklad går alltid hem. blå bumlingar. smågodis typ swedish fish och gott och blandat. naturgodis är gott men det är inte lika gott som riktigt godis!
* Stjärntecken? jag är vattuman. nog väldigt typisk vattuman, skulle jag tro.
* Något som du verkligen skulle avsky att få i ett paket till jul? något tråkigt, typ en räkning? äh, jag är väl av den typen att jag faktiskt blir glad för det mesta.
* Något som du verkligen skulle bli glad över att få i ett paket till jul? BÖCKER!
* Eventuella allergier eller födoämnesval? jag tål inte nötter. som i jättemycket nötter, någon enstaka får gärna imundigas.


och bokvännen! har du några frågor, bara fråga!!4 kommentarer:

 1. Tänk att detta långa inlägg bara är till mig! :O)
  Det är fantastiskt spännande läsning och jag ska titta vilka böcker du läst, vilka Joyce du inte har mm Jag har tänkt mycket på dig och jag vill träffa rätt i mina val. Jag kommer att smyga omkring härinne för att läsa och lära känna dig. Kram!

  SvaraRadera
 2. Stilig bokhylla måste jag säga! Håller med om att vissa ljudboksuppläsare läser för sakta. En vanlig bok kan ju ta 14 timmar att lyssna igenom. Inte bra. Däremot lyssnade jag på Johan Rabeus (stavning?) inläsning av Liftarens guide till galaxen, vilket var en fröjd! Han gjorde olika röster för alla karaktärer. Alla. Det gjorde att boken säkert blev dubbelt så bra mot för om jag läst den som vanligt.

  SvaraRadera
 3. bokvännen!
  kul att du finner mina svar intressanta! det är bara att snoka som bara den! kram på dej!

  josefin!
  om bokhyllan bara hade behållit den formen! bilden är något år gammal och nu har bokhyllan både dubbla rader och en enorm utgallring skett.
  kan tänka mig att liftarens blev bättre med sådan inläsning!
  jag kanske har lyssnat på för få, men det är det där att jag inte själv kan välja i vilket tempo det ska gå!!

  SvaraRadera
 4. Jag hoppas att det snart i din brevlåda landar ett grönt paket och att innehållet kan vara till glädje för dig.Något du kan njuta av och drömma dig bort med.
  Ha det gott och tack för att just jag fick bli din bokvän.
  Kram

  SvaraRadera