torsdag 1 december 2011

och dagarna går...

det är egentligen helt fantastiskt med tid, eller hur?
hur den bara försvinner och aldrig kommer tillbaka. och så kan en tänka VARFÖR UTNYTTJADE JAG INTE TIDEN LITE BÄTTRE?!
skämt och sido: när jag gick en kurs i interkulturell kommunikation på malmöhögskola, pratade vi en del om tid. vi pratade till exempel om att det är viktigt att komma i tid i sverige. i vissa afrikanska länder, är det inte viktigt alls och en gör saker så länge en tycker att det är roligt. därefter passar en tiden. lite enkelt förklarat: om jag bestämt att jag ska räkna matematik med en kompis efter skolan men börjar spela fotboll efter att skolan slutat, spelar jag fotbollen klart först, och kommer "sent" till matematikpluggandet.
det skulle nog passa mig ganska bra, tror jag. jag gillar inte tid. jag får tidsångest och hela dagen blir liksom lite förstörd.
det har blivit lite bättre sen E kom för nu vet jag att jag inte alltid kan vara i tid. inte för att jag någonsin var i tid innan heller, men efter att E kommit, har jag faktiskt börjat vara i tid. fantastiskt. tänk vad saker och ting förändras med TIDEN.

vad jag egentligen ville med det här inlägget var att säga: hej december. ingen snö, ingen halka, inga krockskador på vår parkerade bil som förra vintern.
tack så mycket, hej.

2 kommentarer:

  1. synnerligen trevlig rubrik du har på ditt inlägg :-)

    SvaraRadera
  2. haha jamen visst!
    du kan få titeln på inlägget som en hyllning.

    SvaraRadera