lördag 31 december 2011

2011

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
jag blev mamma. det har jag aldrig varit tidigare. jag fick ett barn. fantastisk känsla. går inte att beskriva. kärleken, förundran, nyfikenheten.

Höll du några av dina nyårslöften?
jag hade inga.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
många!

Dog någon som stod dig nära?
nej, inga dödsfall.

Vilka länder besökte du?
eh, nej jag var bara i sverige.

Är det något du saknar år 2011 som du vill ha år 2012?
alltså, det skulle vara lite mer egentid. men det är lugnt liksom. men vore kul att kunna resa bort en helg eller gå ut någon kväll. nu går det, innan inte med tanke på amning och så, även om jag ammar fortfarande är det inte lika livsnödvändigt.

Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?
110311, när E kom till världen. 13 dagar över bf och med akut kejsarsnitt. halvvägs genom.

Vad var din största framgång 2011?
jag tror jag blivit starkare, mer självständig. det hände nog något med mig när E kom.

Största misstaget?
inga misstag i år.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
nej, bara massor av förkylningar som avlöser varandra.

Bästa köpet?
den röda tivoliradion (iPal) till sovrummet.

Vad spenderade du mest pengar på?
E.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
E och D. mitt livs kärlekar.

Vilka låt(ar) kommer alltid påminna dig om 2011?
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
gladare men tröttare.

Vad önskar du att du gjort mer?
sovit?

Vad önskar du att du gjort mindre?
stressat runt vissa dagar.

Hur tillbringar du julen?
med E, D, mamma, pappa och syster med familj + mormor

Blev du kär i år?
i min egen lilla familj.

Hur många one night stands?
haha, inga. så sjukt skönt

Favoritprogram på TV?
the walking dead, american horror stories

Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
nej.

Bästa boken du läste i år?
lars kepler levererar.

Största musikaliska upptäckten?
nej jag är en gammal räv, jag hittar ingen ny musik.

Något du önskade dig och fick?
just nu har jag allt.

Något du önskade dig men inte fick?
nej, inte vad jag kan komma på.

Årets bästa film?
inte sett så mycket ny film. men jag gillade bridesmaides.

Vad gjorde du på din födelsedag 2011?
var höggravid. lånade ut havregryn till grannar, som jag aldrig fått tillbaka.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
ehehehe. träning? bättre lycka 2012

Hur skulle du beskriva din stil år 2011?
först preggokläder, sen kläder som gick att hissa upp lätt (amning), därefter som tidigare eller... tja...

Vad fick dig att må bra?
D och E. min familj. mina vänner.

Vilken kändis var du mest sugen på?
nej det var nog bra så.

Vem saknade du?
saknade är kanske fel uttryck, men vissa människor tycks försvinna ibland. som när en fått barn. då försvinner människor som en ändå trott fanns i ens liv. tråkigt.

De bästa nya människorna du träffade?
mammorna! vilka mammor!

Betyg för 2011?
4, 5

fredag 30 december 2011

laaaaampa




äntligen är lampan på Es rum upphängd. det tog ju bar några veckor...


Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 29 december 2011

sleepy

det där med att gå och lägga sig tidigt så att en kan studsa upp när bebis vaknar imorgon. inget för oss. till saken hör dock: gossebarnet somnade inte förrän vid halv 12. jag skojar inte. både D och jag fick krypa ner i sängen och sjunga kråksången, klappa händerna och lite andra sånger för att E ens skulle sluta skrika. till slut somnade han. det var meningen att jag skulle sova då med men eftersom hela vår kväll gått åt nattning, smög jag mig upp och läste ut en bok (hurra hurra!). måste säga att boken, Vinterträdgården, av Christine Falkenland, måste vara den svagaste bok hon skrivit. trots korta 200 sidor tog det jättelång tid för mig att komma igenom den. jag gillar verkligen Falkenland. skrev min C-uppsats i kommunikativ svenska om en av hennes böcker till och med, men det här... kanske är det det där med poesin som fanns med lite över allt. annars uppfriskande med homosexuell kärlek. 

D ser en hemsk film och jag lägger upp ett lässchema på vilka böcker jag ska läsa nästa år. skrattretande 13 1/2 böcker 2011. nåja, jag fick faktiskt ett barn. har inte tid med litteraturen. hoppas dock på ett bättre läsår 2012. kanske hoppar jag över årssammanfattningen, mest troligen inte. kanske klipper in någon slags enkät. jag vet inte än. tror nog att 2012 kommer bli ett fantastiskt år.


The Cure – Plainsong

onsdag 28 december 2011

hej hej efter julhelg

fick ett nytt tangentbord till min mac. ett sånt där litet trådlöst. nu stavar jag fel hela tiden och det stör mig lite att fingersättningen inte riktigt fungerar. när ska jag ha tid att öva?

julhelgen är förbi, snart nyår. julen dominerades av sjukdomar, än här än där. trots det hade vi fyra fina dagar vid havet, julafton förflöt i lugn takt, förväntningarna på tomten var stora av systerbarnen, maten god och E vägrade somna, så  klart. tror inte att han somnade förrän halv tolv på kvällen. men men. DET ÄR JU BARA JULAFTON EN GÅNG OM ÅRET!
jättefina klappar fick jag, både av familjen och i julklappsspelet. så roligt också att se hur glada nära och kära blir av just paket. borde ge paket lite lite oftare, eller är det bara jag? 

annandagen lämnade vi havet och min familj och återvände till betongstaden. firade sen på eftermiddagen med Ds familj; kalkon och julklappsutdelning. 
sen fick jag ont i halsen. det är typ fjärde veckan och fjärde förkylningen/åkomman jag åker på nu i rad. det här halsontet verkar inte ge med sig i första hand heller. är väl mer eller mindre beredd att ringa vårdcentralen imorgon redan. 

i övrigt, bilen är på verkstaden, D har semester, barnet vill inte sova ikväll, såg nyinspelningen (?) av Conan, barbaren igår, vilket fick mig att drömma om slagfält hela natten. jag var på rea igår och köpte finfina kläder på polaren och pyrets 50%-rea. imorgon ska D ut med Jo och jag hoppad innerligt att E somnar tidigt så att jag kan se några avsnitt greys.
btw: E sov en hel natt i natt, vaknade klockan 5 och fick komma över i vår säng. vid havet har han sovit i eget rum, så nu laddar vi för att flytta över hans säng till sitt rum efter årsskiftet!

torsdag 22 december 2011

min bokvän

det blev en ganska knapphändig presentation av vad jag fått i bokbytet. jag blev mycket glad för innehållet, ett fint litet brev som både tar upp sömnbrist och joyce carol oates. böckerna som skickades med var Guernseys litteratur- och potatisskals-pajsällskap av Mary Ann Shaffer. har aldrig hört talas om boken men blev genast väldigt intresserad av att läsa den! svåruttalad titel! 
med i paketet fanns också Girlfriend in a coma av Douglas Coupland! det var många år sedan jag läste den sist och nu har jag ett alldeles eget ex av den! 
det fanns en påse smågodis och fin choklad från Flickorna Kanold, te (GOTT!!) och ett recept på en kycklinggryta och i ett litet foliepaket på baksidan finns kryddan malageta. ska prova receptet i mellandagarna, även om min socialarbetarhjärna helt plötsligt slogs på när jag såg det där foliepaketet!!! skämt och sido, jag ser verkligen fram emot att prova både kryddan och receptet. 

så vem kan då min hemliga bokvän vara? är det här DU?!

tisdag 20 december 2011

TACK KÄRA BOKVÄN!!





- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 14 december 2011

tisdag 13 december 2011

krigetmedmigsjälv

andas, andas. ANDAS.

okej, hej på dig bloggen. tiden går i en rasande fart, jag hinner inte med, var är pausknappen, ska det verkligen gå så här jävla snabbt?
december december, kan du sakta ner lite? jag hinner inte riktigt med i svängarna, jag trodde det var slutet av november nyss, men nu är det liksom mitten av december, och var är julstämningen, är det nu vi ska pimpa hemmet med tomtar och halmgrisar och sitta och slå in paket på kvällarna?

ikväll har i alla fall D och jag varit på date. utan barn. på Just like mama's. och vad fint det var! god mat, bra service och lugn och fin stämning. E var hemma och busade med farmor och farfar och när vi kom hem var han så trött att nattningen faktiskt bara tog EN HALVTIMME och än har han inte vaknat (alltså det där med sömnen va, det tar vi någon annan gång). D och jag har slagit in julklappar, ätit lussebullar och tittat på lost girl och the walking dead. den här kvällen! PEPPEN!

en annan sak som är PEPP: musikhjälpen!!!
varje år blir jag som besatt av musikhjälpen. lyssnar och tittar och gillar och önskar låtar som aldrig blir spelade fastän jag (nästan) lyssnar dygnet runt. och jag tycker i det stora hela att det spelas ganska dålig musik på radio, men nog lyssnar jag i alla fall.

nu ska jag dock gå och lägga mig. hej och godnatt, jag ska inte glömma att andas. lovar.

torsdag 8 december 2011

sällan!

jag somnar ALLTID när E nattas. och sen vaknar jag och känner mig helt yr och jäklig i en timme. buhu.

onsdag 7 december 2011

jag är en vanlig kanin

idag "jag är en vanlig kanin", igår "tsaren av baries", och imorgon?

mamma mu FTW! vilka barndomsminnen! hoppas E uppskattar mamma mu och kråkan lika mycket som jag gör!


Alvia – JAG ÄR EN VANLIG KANIN

tisdag 6 december 2011

enkät

hittade en enkät hos bondhustrun:

1) VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN?
jag var 20, rödhårig, bodde i kalmar, hade en konstig pojkvän i malmö, läste samhällsvetenskap på Högskolan i Kalmar, hängde lite här och lite där, var jätteförvirrad och kände mig oerhört rotlös.

2) VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN?
jag var gravid, jobbade jättemycket,  hatade snön, köpte en bil, längtade efter bebisen, satt i schäslongen med D och tittade på tv-serier, åt choklad och drack mareldste och pepsi. somnade när som helst och älskade när E levde runt i magen och sparkade och hade sig.

3) FEM SNACKS DU GILLAR?
chips, ostbågar, jordnötsringar, jordnötsbågar, ÄR CHOKLAD SNACKS?!

4) FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL?
ps: litet urval!

5) FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU BLEV MILJARDÄR? 1, hitta drömhuset/våningen och köpa det. 2, flytta in och köpa allt vi någonsin tänkas vilja ha. 3, resa - omg, resa vart vi vill och bjuda närmaste familjen med då och då. 4, sluta jobba. 5, starta kafé/bokhandel

6) FEM DÅLIGA VANOR? gillar läsk, specifikt pepsi,alldeles för mycket, tvättar inte bort sminket, kliar mig på näsan i tid och otid, svär ibland lite omotiverat mycket, är mycket stökig.

7) FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA:
skriva, läsa, hänga med familj och vänner, yoga, musik.

8) FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I, ELLER KÖPA: harembyxor, blusar med puffiga armar, hängslebyxor,  harembyxor och harembyxor.

söndag 4 december 2011

söndag kväll

barnet vägrar sova. det enda jag vill göra är att titta på tv och dricka ett glas pepsi följt av en kopp grönt te (mareld!). vi har nu släkt ner hela lägenheten och D går med barnet i bärsele och försöker få honom att somna. detta barn som inte vill sova. vad göra? vi har provat allt och lite till men ändå kommer det sånt här lite då och då. och ja, det blev lite fel när vi varit hos Ds föräldrar, för E somnade i vagnen på vägen hem...

ja, så det är hur vi spenderar söndagskvällen. resten av helgen har varit fin, mycket serietittande och fint.

lördag 3 december 2011

för ett år sedan...



för ett år sedan var det SNÖKAOS i skåne. D och jag tog tåget till havet, köpte bil och gick på 4-årskalas.det var nära att vi inte kom till det lilla stället där kalaset hölls. årets 5-årskalas fick en storm istället, förra helgen. 

det finns inte en tillstymmelse till snö och vinter just nu. det är åtta grader och regnar. skönt tycker jag.

torsdag 1 december 2011

och dagarna går...

det är egentligen helt fantastiskt med tid, eller hur?
hur den bara försvinner och aldrig kommer tillbaka. och så kan en tänka VARFÖR UTNYTTJADE JAG INTE TIDEN LITE BÄTTRE?!
skämt och sido: när jag gick en kurs i interkulturell kommunikation på malmöhögskola, pratade vi en del om tid. vi pratade till exempel om att det är viktigt att komma i tid i sverige. i vissa afrikanska länder, är det inte viktigt alls och en gör saker så länge en tycker att det är roligt. därefter passar en tiden. lite enkelt förklarat: om jag bestämt att jag ska räkna matematik med en kompis efter skolan men börjar spela fotboll efter att skolan slutat, spelar jag fotbollen klart först, och kommer "sent" till matematikpluggandet.
det skulle nog passa mig ganska bra, tror jag. jag gillar inte tid. jag får tidsångest och hela dagen blir liksom lite förstörd.
det har blivit lite bättre sen E kom för nu vet jag att jag inte alltid kan vara i tid. inte för att jag någonsin var i tid innan heller, men efter att E kommit, har jag faktiskt börjat vara i tid. fantastiskt. tänk vad saker och ting förändras med TIDEN.

vad jag egentligen ville med det här inlägget var att säga: hej december. ingen snö, ingen halka, inga krockskador på vår parkerade bil som förra vintern.
tack så mycket, hej.