söndag 26 september 2010

det där med mammakläder

jag har gått och grämt mig ett tag.
det började med att jag inte fick på mig några av mina byxor. och sen åkte mina kjolar antingen ovanför eller under magen. och jag gick till HM för att titta på MAMMAKLÄDER. mest kläder för underdelen, och hittade inte någonting som jag egentligen ville ha.
jag köpte i alla fall två par byxor, i samma modell. ett par svarta och ett par gröna i streetstil. en svart jeanskjol inhandlade jag på tradera.
men titta på sortimentet: jag vill inte ändra hur jag klär mig bara för att jag är gravid. jag vill inte ha manchesterbyxor och leopardtunikor. jag vill inte ha fula sjömanskläder eller svarta tunikor med guldknappar och axelslag. jag vill se ut som jag brukar så varför kan det inte göras MAMMAKLÄDER i samma mode som finns i resten av våra affärer? nej nej, det ska just vara manchester och leopardmönster. men VARFÖR?!

jag har letat och letat efter ett par svarta mammajeans. jag har letat efter en lång kjol och en kort kjol. i svart. nej, tydligen ska en som gravid inte ha svarta kläder på sig utan fisiga färger så som vitt och grått. jag tror jag har spytt galla till alla som vill och alla som inte vill för den delen, lyssna. men idag! idag hittade jag ett stycke par svarta jeans, en svart långkjol och en kort svart kjol! tack! tack HM! tack för att ni tänker på att ALLA gravida kvinnor INTE vill se ut som en skogsbohem med hippieambitioner. givetvis har jag köpt andra gravidkläder på HM som jag gillar men det är det där, att en ska behöva bli på dåligt humör. åh. men tack i alla fall.
jag har ganska mycket kläder som jag kan ha fortfarande. minns ni de där ganska stora randiga tröjorna som gick att köpa på gina tricot förra hösten? love them just nu. jag har dessutom tre stycken. perfekt!

3 kommentarer:

 1. Hittade världens snyggaste långa jeanskjol på en alldeles för dyr liten boutique när jag var gravid första gången. Det enda klädesplagget jag var riktigt nöjd med, men det kostar att ligga på topp! Vanliga lite längre toppar och låga jeans funkar rätt bra ganska länge ändå.

  Lycka till med magen och modet!

  SvaraRadera
 2. Åh vad trist! Här är H&M bra. De har kläder som liknar sånt jag gillar annars. och här finns flera sorters svarta byxor och massor av jeans i olika färger. och en jätteskön svart stretchig kjol som jag trånar lite efter men ska försöka låta bli. :) (Svart långkjol finns också)

  De tre olika H&M jag har i min närhet har alla HELT olika utbud. Så det gäller kanske att ha lite tur.

  SvaraRadera
 3. Käraste K! Stort, stort grattis!!!

  När jag var gravid 2006--07 var det också uuursvårt att hitta bra mammakläder, men Mamalicious fanns i Burlöv Center, superfina kläder, bl a ett par coola svarta mjuka jeans med ribbad midja som jag bodde i nästan hela graviditeten. Och Top Shop hade en del.

  SvaraRadera