fredag 3 september 2010

golvad

idag har jag en norsk golvläggare (eller är han bara från blekinge?) på besök. han kom kvart i sju istället för kvart över och tar hellre trapporna än hissen. vi hade inte hunnit få in korvarna i sovrummet så det blev kattjakt efter att golvläggaren mätt golven och gick för att köpa golvet. jag sitter och trycker i vardagsrummet och har börjat fundera på hur länge jag måste göra det. jag tror i och för sig att det är lätt värt det här. plastmattorna som fanns/finns i hallen och det ena sovrummet (som varit arbetsrum, som nu blir gästrum ett tag som sedan ska förvandlas till barnrum) var/är katastrofen själva. i den ena plastmattan syntes spiken undertill och den i hallen hade till och med spruckit. fy. på tal om brister i lägenheten, upptäckte jag häromdagen att tapeten släppt utanför badrummet. är det bra? jag tror att det är jättedåligt. om det visar sig att det är fukt (nu är jag arbetsskadad - de lägenheterna som "vi" har hand om har jämt sånna här brister) vet jag inte riktigt vad jag gör.

igår var jag på äventyr. först tränade jag yoga (skönt!!) och sen åt jag soppa på Möllans soppkök. A var min partner in crime och efter soppan begav vi oss med bilen till Norra Grängesbergsgatan. Ds pappa pumpade hjulet i onsdagskväll och det höll över natten. vi körde en sväng för att se vad det fanns för däckverkstäder och bestämde oss slutligen för en som såg ganska fräsch ut. okej, vi parkerade, gick in i verkstaden och försökte tillkalla uppmärksamhet. slutligen kom det fram en liten latinogangster och bah, kör in bilen. vilket jag också gjorde. snubben hivade upp bilen med en domkraft och utbrast: JAG KAN SÄGA MED EN GÅNG ATT DE HÄR DÄCKEN ÄR JÄTTEGAMLA OCH DE ÄR LIVSFARLIGA ATT KÖRA MED. buhu tänkte jag men det visade sig att han kunde byta alla fyra däcken för 2000 kronor, så jag tyckte att det var lika bra. vem vill ha en bil med LIVSFARLIGA däck liksom? just det.

när jag kom hem målade jag delar av taket i vårt nya arbetsrum och kände mig skitnöjd. det enda jag inte hann med var att köpa gravidbyxor för det har jag inga. å andra sidan tror jag att jag ska ta mig iväg en sväng när golvläggaren är klar här, storhandla mat och köpa byxor.

det var nog längesedan jag bara satt så här. det är skönt. jag har varit så rastlös under hela året men märker nu att jag måste vila för annars blir jag sjukt trött. blir och blir förresten, det är väl snarare ett kroniskt tillstånd just nu. och hungern, denna hunger. hela tiden. åh så hungrig jag är. tror att jag ska läsa lite bok nu, har fortfarande inte läst ut sommarens sista kriminalroman...


so long

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar