lördag 7 maj 2011

day 30 – your favorite book of all time


jag brinner för litteraturen. har alltid gjort. det blev en del av min identitet på något vis, redan som barn. jag cyklade till stadsbiblioteket varje vecka och lånade böcker, jag läste så fort jag hade tid, jag hjälpte till i låg- och mellanstadieskolans bibliotek och jag drömde länge om att bli bibliotekarie. 

jag har alltid läst. aldrig har det funnits en dag utan att en bok legat där, sidan om mig. det har visst funnits tidpunkter i livet som det inte blivit läst så mycket, som när jag pluggade på högskola, eller nu till exempel, har jag nog inte hjärna att läsa. men ständigt längtar jag efter att få ta den där boken och försvinna från verkligheten. 

att berätta om min favoritbok genom tiderna blir svårt, för jag vet inte själv vilken det kan vara. när jag gick på mellanstadiet läste jag mycket fantasy. jag läste böcker som Den fjortonde bruden (Meredith Ann Pierce), böckerna om Narnia (C.S Lewis) och Terry Brooks böcker om Shannara. när jag blev äldre, började jag läsa romanerna. de jättetjocka böckerna. slukade kriminalromaner som om det vore godis.

så nej, jag kan inte välja en favoritbok genom tiderna. det finns helt enkelt för många att välja mellan.

1 kommentar:

  1. känner igen mig i varej ord du skriver :) var en flitig biblioteks-besökare redan som liten och fortfarande slappnar jag av inom stadsbibblans trygga väggar. bara jag och böckerna, liksom. även om det tyvärr inte finns tid för så mycket läsande längre ;)

    SvaraRadera