måndag 31 oktober 2011

hej då oktober, jag går och lägger mig nu

D och jag tittade på säsongspremiären av misfits ikväll efter att E somnat. när klockan var 22, bestämde vi oss för att gå och lägga oss. alltså, vi kanske kommer i säng innan 23 ikväll!

den här timmen alltså. den ställer till. bebisen vaknar jättetidigt och är så trött att han inte kan äta frukost utan att få den i ögonen. och sen ska han sova och så sover han inte så länge som han brukar och så har han fått sova tre gånger idag. å andra sidan: snacka om att ta rutiner som inte är rutiner på för stort allvar. nejdå, men de där två timmarna han brukar sova på förmiddagen är ganska bra tycker jag. på eftermiddagen är det strunt samma eftersom jag också brukar somna under den "nattningen".

fast nu vaknade han. bebisen.

söndag 30 oktober 2011

tillbakablicken: 30 oktober 2010


vecka 24 klev jag visst in i den 30 oktober. märkligt att se det så här ett år efter. ibland känns det som om jag inte ens varit gravid. SÅ fort glömmer en...!

söndag och vintern

vi fick tillbaka tid i natt. vilket i vanliga fall betyder att hurra vi får en timme till att sova på! för småbarnsföräldrar betyder det bara att klockan är EN timme MINDRE när barnet vaknar och vill gå upp. klockan halv sex reste sig E på alla fyra och började ploga i sängen. fast vi låg kvar ett tag. sov en omgång till och gick sedan upp och jag lyckades titta på då klockor som inte var omställda och fick panik och ÄR KLOCKAN VERKLIGEN HALV ELVA REDAN?! men så var det ju inte. inte alls.

dagen har på något sätt gått sakta. vi har varit i parken och gungat, vi har varit på den romska kyrkogården och tittat på de nya gravarna, vi har varit på torget och ätit korv med mos och vi har varit på ica. vi har lekt på golvet med bollar, lyssnat på mamma mu, läst böcker och gosat i sängen. D lagade en fantastisk köttgryta som vi döpte till fransyska i brunsås på frystejpen när resterna skulle åka in i frysen.

snart är det november. månaden då saker och ting händer. min syster kommer hit nästa helg. vi ska hänga gäng, gå och se Heather Nova på KB och kanske åka till Svedala och hälsa på en liten bebis. D fyller år och helgen efter det åker D till Sthlm och jag till havet. sen ska jag fixa håret den 17 och, D och jag ska se Sisters of Mercy i Lund. sen är det julbord med kollegorna på S:t Marcus vinkällare och sen är det typ december.

just det, jag ska vara hemma fram tills den 30 juni 2012. känns så himla bra. D ska vara hemma ett halvår därefter så E börjar inte på dagis förrän januari 2013.

en annan bra sak är att D fixat alla säsongerna Greys anatomy åt mig! nu ska jag njuta varje förmiddagsstund E sover med ett avsnitt av bästa serien ever.
god natt hörrni!

tisdag 25 oktober 2011

pausfågeln talar

jag tog bilen och E och åkte till havet i fredags morse. klockan tre var det någon som slog mig i huvudet och jag började snörvla, hosta och nysa. jag fattar inte hur det kan komma så där bara. lördagen följdes med 38 graders feber och värk i hela kroppen. kunde knappt bära E. mattheten. täppheten. förkyldheten. 

jag är så glad att jag inte stannade hemma i helgen eftersom D åkte på konferans till budapest. tänk om jag varit här hemma själv? mamma och pappa tog E hela lördagen och jag fick vila mig, sova ostört i tre timmar på eftermiddagen. söndagen var det lite bättre. idag känns det litelitelite bättre. men att vara sjuk är ingen win win.

så är läget. nu ska jag dricka ett glas saft och stirra rakt ut i luften. E sover. snart kommer L på besök.

tisdag 18 oktober 2011

någon pratade navelsträng

nu har jag ätit frukost. själv. och läst tidningen. jag satt lite extra och bara kände liksom. det var länge sedan sist. det här med att gå iväg på morgonen känns mycket märkligt. E och hans pappa sover fortfarande och jag har cirkus 20 minuter till godo tills A kommer och hämtar mig. 

dagen till ära har jag ett rött öga. och utväxten är värre än någonsin. jag tror jag kommer att få kommentarer av mina kollegor gällande:
- det röda ögat
- utväxten
- när jag ska börja jobba efter föräldraledigheten och att det senast måste vara gjort den sista oktober

tänkbara svar:
- ja det är ett rött öga, nej jag vet inte vad som hänt
- ja, den finns där, ja jag är blond, ja det ser konstigt ut
- ja jag vet att jag måste ansöka senast den sista oktober, nej jag vet inte hur länge jag kommer att vara hemma, jag vet bara att jag inte kommer att börja den 1 januari.

nej jag tror att jag måste gå in i sovrummet och gosa upp näsan i halsen på E nu. min lilla bebis. jag kommer snart tillbaka.

10 minuter senare.
de sover fortfarande. båda två.
en försmak på hur det kommer att vara när D är hemma med E? fast jag tror förvisso att E kommer att vakna lite tidigare än så. jag blir förvånad om han ens sover 10 minuter till. fast en vet ju aldrig. pappas sövande snarkningar ect...

måndag 17 oktober 2011

nerver

imorgon ska jag på planeringsdag med mitt jobb. det där jobbet jag inte jobbat på sedan sista januari. STORT! jag ska förvisso bara vara borta 8-12 typ, men det känns helt jobbigt. D ska vara hemma med E, det är jag lugn med, men allt det där andra, som har med jobbet att göra... jag vet inte.. egentligen varför jag sa ja till det. så känns det nu. när jag kommer hem imorgon kommer det förmodligen kännas annorlunda. 
det är stora förändringar på gång på mitt jobb. det är nog mest därför jag går dit. för att se vad som händer. höra vad som händer. och träffa kollegor. så klart. 

men det känns ändå länge att vara borta från lillfisen. fast han är trygga händer.

välkommen in i storfamiljen lilla E




lördagens festligheter gick så fint! och det var så kul att ha fest för E! vi var 25 personer, 18 vuxna och 7 barn, bara släkt och det kändes så roligt att kunna trycka in dem i vår lägenhet allihop. 
vi har tidigare haft många människor i lägenheten, men inte en sittplats till alla. det hade vi nu, efter införskaffning av ihopfällbara bord och stolar. bra att ha! mer fest mer fest!

efter maten hade vi presentöppning, och vilka fina presenter sen! E var vaken under hela eftermiddagen och vandrade från famn till famn. när han slutligen hamnde hos mig, lutade han huvudet mot min axel och somnade med en gång. gullebulle!

söndagen spenderade vi med att gäspa och försöka äta upp maten som var kvar. långpromenad i höstsolen och god söndagsmiddag. härliga helg!


fredag 14 oktober 2011

det börjar...

... ordna upp sig. jag är till och med lite lugn och ser fram emot morgondagen.
mycket beroende på att jag har en mamma och en pappa som igår gick igenom lägenheten som en tornado och dammade, fixade och röjde. vi bar till och med 1,20-sängen som stod i Es blivande rum till källarförrådet. det ni! fick en del bryt för att jag var så trött och stressad men mamma och pappa är så himla bra!
så idag har jag varit uppe hos grannen och druckit kaffe (grannen har en son som är 11 dagar yngre än E) och snackat lite skit och nu har jag röjt i arbetsrummet så att träningscykel osv kan få plats. E sover sen en timme tillbaka och jag ska fortsätta finslipa lite. vi blir 18 vuxna och 7 barn imorgon.

D kommer hem redan vid 15 idag så att jag kan gå en sväng på stan och se om jag hittar något att ha på mig. ska gå och visa upp håret också tänkte jag, få se om det finns något en frisör kan göra åt mig. har köpt två paket blekning men vågar inte riktigt använda dem efter förra gångens hårtoppstuggummi-incident.

så. allt lugnt. dags att sätta systemkamerabatterierna på laddning. och TACK för glada tillrop!

onsdag 12 oktober 2011

shitlist

här kommer en shitlist:

1. jag har utväxt. jag bestämde mig nämligen i våras för att låta min riktiga hårfärg komma fram. jag har helt enkelt inte färgat håret en enda gång sedan innan påsk. det ser crappy ut. jag har numera tre färger på håret, det är (ammnings)slitet och det formligen lossnar hårtussar så fort jag rör vid det. dessutom har jag haft slut på mjällschampo i en vecka och hårbotten lyser alldeles rosenrasande rött. det är att känna sig snygg det.
åtgärd? jag ska gå till big hair mama på fredag och be någon göra något åt mitt hår. det får fan kosta. jag pallar inte se ut som en black metal-kid med ständig utväxt. 

2. välkomstfesten för E. alltså det ska bli JÄTTEKUL. men alla förberedelser. och hela kvällen har gått åt att natta honom för han vaknar och gråter och är otröstlig. det värker i hela mitt hjärta när han är så ledsen. och jag skulle baka två kakor men det blev bara en och den blev misslyckad. tack ska ni ha.

3. imorgon kommer mamma och pappa hit. de ska hjälpa... alltså. jag är 30 år gammal men klarar inte av att städa mitt hem. eller, ja, JAG HAR FAN INTE TID. D har varit borta så sjukt mycket om kvällarna den sista tiden också. jag är för fan sliten.

4. jag har inte kommit igång med att träna (nä för när skulle jag ha tid).  jag vill gärna börja träna. kan jag få börja träna? istället går jag raska promenader 2 gånger 45 minuter varje dag (med barnvagn). i dåliga skor för att jag vill känna mig lite snygg men får så sjukt ont i benen, hela tiden. ja, jag får skylla mig själv. men om en har en utväxt som kan kallas duga... då måste en få ha snygga skor åtminstone.

5. jag har ingenting att ha på mig till på lördag. jaja, klockan är halv tolv, det är mörkt och ALLT precis ALLT är uppförstorat.

god natt.

tisdag 11 oktober 2011

upp och ner ner och upp





ungen vänder på sig: fötterna på kudden och jag dör cutenessoverload-döden.

- Posted using BlogPress from my iPhone

om att göra saker i 180

alltså förstå det här då,
multitasking is my middle name.

det är INTE speciellt lätt att fixa kalasförberedelser när en har en 7-månaders bebis. å andra sidan: tänk om han hade varit TVÅ månader. angst. hela den där bebisbebistiden när det inte gick att släppa ifrån sig ungen... nu kan han åtminstone sitta i barnstol och leka lite lite själv.
det bakas pajer, fixas kakor och städas. det är fortfarande det här med städning. my god. jag dör lite på alla saker som finns här. och katthårstussar som formligen studsar upp fastän det städast för en kvart sen. oh well, de är ju gulliga. 
på tal om katter har jag tänkt skriva ett inlägg om det här med att ha katter och få barn. vad jag förstått, är det ganska många som lämnar bort sina djur när de får barn. det har vi inte gjort. så här sju månader senare är jag glad att vi inte gjorde det även om det måste vakas lite extra och jag ljuger om jag säger att vi aldrig tänkt på att lämna bort dem. det har kissats och det har protesterats, de har inte fått lika mycket uppmärksamhet sen E kom. men nu har de väl vant sig. att det finns tre människor här. det tar ju tid. för alla att vänja sig. sen har i och för sig inte våra katter varit elaka mot E, någonsin. så tro inte att jag inte har någon förståelse för människor som lämnar bort sina (elaka) djur.

ps: rekommenderas att köpa medlet PISS OFF i djuraffär. det går att spruta på möbler och mattor och det går även att använda som tvättmedel. kattkissdoften är till lika med intet efter en behandling.

söndag 9 oktober 2011

vi lyssnar på mamma mu och chillar





- Posted using BlogPress from my iPhone

what can i say?

så dålig på att gå och lägga mig. klockan är 0100 och jag har inte gått och lagt mig. varför har jag inte gått och lagt mig?

vi har en bra helg! vi röjer! jag är sjukt pepp på att inreda barnrum! BARNRUM! jag har hittat en nalle-tavla som jag ramat om och jag har flyttat byrå och tänker fixa lite till... kanske lite dumt eftersom det står en 1,20-säng och ett skåp som ska bort. dessutom ska det målas om! å andra sidan är det roligt att få iordning lite i alla fall, Es rum har varit lite som ett förråd. sen typ ett år tillbaka... 

en vän påminde mig i en statusrad på facebook om glögg att det snart är dags att "sätta glögg".  minns ni? okej, förmodligen inte men godare glögg har jag sällan druckit. förra året blev det inte. jag var gravid och glöggen blir sjukt stark. eller så glömde vi helt enkelt bort det. typ så. 

NU ska jag gå och lägga mig. okej, god natt och hej, tack.

torsdag 6 oktober 2011

och här var en helt vanlig torsdag

jag förstår inte riktigt det där med alla prylar i det här hemmet. vi har bott här fyra och ett halvt år och jag lovar, jag skulle kunna slänga hur många saker som helst. vi har prylar ÖVERALLT. 
för att ge ett exempel, så har arbetsrummets golv inte varit fritt från saker sen vi flyttade över grejerna här för ett år sedan. det står korgar med porslin, det finns högar med tidningar (Vi föräldrar och Buffé för jag vägrar slänga dem med motiveringen: de kan komma till användning NÅGON GÅNG). gardinstänger, gamla brev, pärmar och en och annan manual. jaha, men det är väl bara att slänga skiten? eller städa undan. gör om gör rätt. 

det vore nog på sin plats att flytta typ. men inte orkar vi flytta. det är dyrt jobbigt och vi har egentligen all plats vi behöver. området är inte det bästa, men alla ställen har väl sina baksidor. istället hurrar jag för att vi har parken om hörnet och vi bor mitt i stan. ibland har vi till och med gödselstank här eftersom parken har stall och hästar (sköldpaddor, minigrisar och kängrur också). 

men det är all den här SKITEN. och hur mycket vi än rensar, dyker det upp nya högar av saker som ABSOLUT inte får slängas... jag måste bli osentimental. jag måste börja slänga saker och inse att det inte kommer att användas igen. vi har en hel garderob med saker som kanske kan användas igen. nej, nu måste jag börja. vi har för mycket saker. bättre att ha saker som vi bryr oss om än saker som kanske kommer till användnig. eller? jo. säg nu att det är så. 

för övrigt vräker regnet. E sover sin andra stund sen 7 imorse och det är verkligen tröttheten själv här. vår lunch blev inställd så nu ska jag äta halvfabrikatspaj. ja men hej på er.

onsdag 5 oktober 2011

nattningar

de där kvällarna när nattningen av E tar tre timmar. 
jag ska komma ihåg de nattningarna för evigt. för jag ska tänka att det är tur att de där nattningarna som tar tre timmar inte är speciellt vanliga. att nattningarna för det mesta tar mellan tio och trettio minuter. 

kvällens bebis var tröttare än någonsin. men inte skulle han sova inte. spikraka ben, gumpen upp och stå som ett A med huvudet rakt ner. nu för tiden går E även under namnet plogen här hemma. lilla gulliga plogen. som inte ville sova ikväll. utan bara ploga sig igenom hela sängen och senare soffan när den jättetrötta mamman såg VEM VET MEST-reprisen på SVT24 för att det inte innehöll blod, våld och vapen (svarade typ rätt på alla frågor också). sen gick vi in i stora sängen igen och plogandet var slut, E var slut, mamman var slut. 

så, det är tur att de där nattningarna som tar mer än en halvtimme är ganska sällsynta. peppar peppar.
god natt.

tisdag 4 oktober 2011

hej hej oktober

månaderna går i en ryslig fart. jag tyckte nyss att det var april, påsk och E var en månad gammal. nu är det oktober, vi pratar om julen och resan som ska beställas då vi ska åka iväg i vår. 

dagarna går liksom. jag vill inte säga att vi har rutiner men det börjar likna sånna. E vaknar mellan 7-8, äter gröt och är uppe till halv 10-halv 11. sen sover han. med varierade tider. ibland en kvart ibland två timmar. som idag. jag vet aldrig vad jag ska göra med ALL denna tid som helt plötsligt dyker upp... 

många saker att se fram emot, välkomstfest för E, en sisters of mercy-konsert, en heather nova-konsert samt besök av min syster och några helger i simrishamn. det är bra skit det där.

E har fem tänder, äter mycket mat och skrattar hur mycket som helst. han gillar fortfarande sin pandafilt som han haft sedan bb och somnar alltid med den någonstans i närheten. det är bra skit det där med. min unge liksom. lilla fina hjärtat.