söndag 2 januari 2011

2010 - månad för månad

januari: rea, smoothies, funderingar över depeche mode och en del utgångar och födelsedagar. jag fick mitt långtidsvik efter några månaders vik. bara tanken på att veta vad en skulle göra, nästa månad och halvår var ju på något sätt hur fint som helst!

februari: bokfrågornas ABC, bakning och snö. många nätters arbete och traderavinster. jag fyllde år, mamma och pappa var i australien.

mars: gick kvällskurs som jag slutade på för att innehållet inte stämde överrens om mina förväntningar, fick chokladkaka av D den 8 mars, mamma och pappa kom hem, såg kent med föregående nämnda och jag återupptog kontakten med L. min syster fick E och D och jag var på SF-mässa här i Malmö.

april: vårskönt bokbyte, påsk och visit hos mamma och pappa med traditionell konstrunda, roadtrip med Anna längs kusten och slutdestination Olof Viktors. peter steele dog i hjärtsvikt, hängde mycket med Anna, våren och duvorna kom till trädet här utanför, träffade E och Hugo-hjärtat för fika och häng i folkets park. valborg firade D och jag med thaimat och film.

maj: födelsedagskalas hemma hos då höggravida Jo, trädet blommade här utanför, det var alldeles vitt, en tripp till Gbg och syster med familj, jag fick träffa mitt nya syskonbarn.
ikeatripp för köp av skänken till hallen, bröllop och resa till Sicilien. skön avkoppling.

juni: månaden började på Sicilien, jag jobbade hårt och blev "av" med klienter, E döptes och D och jag var på det andra bröllopet för sommaren. D och jag såg Kiss live på Malmö stadium och jag började misstänka att jag var gravid? solen sken och viktoria och daniel gifte sig, vilket Anna och jag firade med att sitta i soffan hemma hos henne och gråta lite så där spontant. jag satte igång krim-sommaren, vilket innebar att jag lästa uteslutande kriminalromaner i tre månader, sommarskönt bokbyte satte igång. midsommar firades med att jobba nätter. det var varmt. så varmt. gravid!

juli: 30 grader varmt betongmalmö, jag var sjukt trött, illamående, jag fick mitt bokpaket från min bokvän, vi hade en mycket lyckad möhippa för Anna, tripp till Sthlm och Anno, D och jag var och hämtade toyota starlet på Aspö, tyvärr hann vi inte stanna. jag åkte till havet och gick på kiviks marknad med pappa, semestern började närma sig, olycklig dag på jobbet, min kusin gifte sig, D och jag breakade att vi är gravida till familj och de närmaste. D opererade handen, månaden avslutades med att Anna och M gifte sig på stranden på österlen. jag var brudtärna. magiskt och vackert.

augusti: många smoothies avnjöts, vi hade semester, D och jag var i Sthlm igen för att gå på Sonisphere-festivalen, vilket slutade i katastrof (regn) och vi åkte tillbaka till hotellet redan innan Alice Cooper börjat spela. fortsatt skitvarmt i malmö, sommar sommar och gaviditeten tog (tar) mycket av mina/våra tankar. besök hos ängelin och 6:10 i h-holm.

september: släktkalas (Ds sida) i Ljungby och roadtrip upp dit och sov över hos vänner, bytte däck på gangstergatan och magbilderna började komma i bloggen. jag var hos syster i gbg i några härliga dagar, när jag åkte hem, åkte D till samma stad för en helg. val och propagandra från SD skickades tillbaka samma väg som den kom, vi var på ultraljud och fick se den lilla/lille för första gången, så sjukt spännande, jag irriterade mig över alla fula mammakläder, jag bakade, lagade mat och donade.

oktober: stödstrumporna på, jag var i vecka 20, D och jag körde bil till havet och stannade i tomelilla och handlade diverse barnpresenter och en pingogrej till barnvagnen åt oss själva. var på 1-årskalas hos mitt kusinbarn, en bok om dagen anordnade Pocket och påhitt och Anna och jag åkte till Ullared för första (och säkerligen den sista) gången. D och jag bokade weekendresa till London i november och M hade välkommen till världen-fest. A och J var och hälsade på en kväll, D köpte ny TV och jag köpte nya soffor till vardagsrummet. i slutet av oktober ställde vi om klockorna till vintertid.

november: nya schäslongen i vardagsrummet blev min borg, jag läste Blonde av Joyce Carol Oates, flippade för att folk frågade mig om jag var trött, vilket jag inte var ett dugg, började skriva "ett inlägg om dagen" som inte blev ett inlägg om dagen för redan när jag börjat skriva listan insåg jag att det var ganska tråkigt, fick ettt fint bokpaket och på köpet fick jag lära känna en fin kvinna genom bloggen hon har, D och jag åkte till London och levde lyx över en helg och när vi kom tillbaka till Sverige, lyssnade vi på bebisens hjärtljud för första gången. LYCKA! barnvagn införskaffades samt skötväska, det blev slutet av november och första advent. ljusstakar och stjärnor åkte upp.

december: snön föll och det slutade aldrig. mamma och pappa som skulle komma på besök, fick vända igen då de inte kom ut från stan, jag fortsatte med listan och och D och jag köpte ny bil samt skrotade toyotan. vi var vid havet och firade skruttens 4-årsdag i all snö, musikhjälpen drog igång och fick ihop över 12 miljoner, mer snö kom och det blev SNÖKAOS som höll i sig. jag bakade lussebullar och Anna och jag åkte över till köpendanmark och hade en fin dag med shopping och julmarknad på tivoli, M fyllde 3 och vi var där på kalas, snön fortsatte falla och julen kom. jag fick fast tjänst på jobbet, jag jobbade den 23:e och på julafton som tillbringades hos Ds syster. sen vart det meningen att vi skulle ta bilen till havet och fira jul där på juldagen men på grund av all snö gick det inte att ta sig dit. jag grät hela helgen men på måndagen skottade vi ut bilen och körde långsamt och försiktigt till havet, äntligen och firade jul. vi återvände till betongen, jag jobbade nätter, D hade semester, jag började känna mig gravid på riktigt, vecka 30 passerad, vi firade nyår hos A och M, vilket var mycket lyckat.

sen kom 2011...

3 kommentarer:

 1. Vad mycket du har varit med om i år! Det ser helt fantastiskt ut när man ser det skrivet så här!

  Hoppas att ditt 2011 blir bra! ;-)

  SvaraRadera
 2. haha, ja det har blivit en del! antar att det är precis som det ska vara :)

  hoppas att ditt 2011 blir fint med och att pocketbytena fortsätter även i år!

  SvaraRadera
 3. Kul att läsa om ditt år - vilken bra idé att skriva en sammanfattning så här. Det ska jag försöka härma. Tack för dina fina ord om bloggen - skoj att du vill läsa. Jag tittar också gärna in till dig och det ska bli spännade att följa 2011!

  SvaraRadera