onsdag 16 februari 2011

onsdagstorsdag

av någon anledning tror jag att det är torsdag idag. kanske beror det på att jag tvättar.

natten har varit sådär. ett plötsligt ryggont har uppkommit, jag vet inte riktigt vad det är: kanske foglossning? jag har ingen aning. det gör i alla fall ont när jag går, ligger, står och sitter. har inte tid hos min barnmorska förrän på fredag, känns långt dit, för på något sätt skulle jag vilja gå dit varje dag nu, klaga lite, lyssna på hjärtljud, se om bebisen fixerat sig än. bara ha KOLL liksom.
å andra sidan, det där med barnmorskan. hon är ganska torr. och eftersom jag mått så bra under hela graviditeten, har hon inte riktigt tid med mig, känns det som. jag är liksom inget problem. och även om jag berättar om saker som jag själv kan vara lite orolig över, säger hon bara att allt är helt normalt och att sista tiden är lite jobbigare än resten av tiden. jag hade nog förvisso inte orkat med någon som gullade för mycket med mig. jag känner mig nog ganska obekväm med daltande.


min delvis vakna natt, tillbringade jag med Gudrun Abascals bok Att föda. jag tänker att det är lite dumt att jag inte läst den tidigare, samtidigt som jag tror att jag är i precis rätt sinnesstämning för att ta till mig det som står i boken. jag kan verkligen rekommendera boken till alla som ska ha barn! själv får jag en känsla av att "det här klarar jag" när jag läser. hoppas att jag hinner läsa ut den innan det är dags..

för övrigt tror jag en tur till posten står på listan idag. och kanske färgning av utväxten (vill vara snygg på de första bebisbilderna.. ). jaja, åtminstone en hårtvätt då.

2 kommentarer:

 1. Jag hade inte heller någon strålande barnmorska. Hon var mest övertygad om att jag fick hjälp av andra.

  Sista tiden ÄR JOBBIG. Skitjobbig. Man bryts ner i bitar. I alla fall jag.

  Hang in there! Snart är det andra bullar ;-)

  Kram!

  SvaraRadera
 2. just det där med att brytas ner i bitar - ja!!
  tack för peppen Emve!

  SvaraRadera